Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

John Lennon emlékezik - WENNER, Jann S.

WENNER, Jann S.

John Lennon emlékezik

Eredeti cím: Lennon remembers
Fordította: Kőrös László

Kategória: zene
Terjedelem: 205 oldal
Ár: 2100 Ft
ISBN-szám: 963-9303-31-3
Kiadás éve: 2001

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

A Beatles amúgy sajnálatos felbomlása különleges alkalmat teremtett: a zenekar tagjai végre nyíltan – piár- és egyéb menedzserek kontrollja nélkül – vallhattak a nagy csapatban eltöltött éveikről, az együttes belső erőviszonyairól, a szakítás okairól. Lennon a talpraállás és újrakezdés átmeneti korszakában, a Plastic Ono Band indulása idején vállalta a beszélgetéseket a Rolling Stone szerkesztőjével, e könyv szerzőjével. Megnyilatkozásai ennek megfelelően a korábbiaknál is indulatosabbak és őszintébbek. A beszélgetés bizonyos pontjain korábban ismeretlen arcát mutatja a közönségnek, kendőzetlenül, indulatosan beszél viszonyáról pályatársaihoz, a Beatle-ekhez, Yoko Onóhoz.
Jann S. Wenner ezeket az interjúkat húsz évvel Lennon halála után adta ki, olyan részletekkel kiegészítve, amelyek annak idején kimaradtak a Rolling Stone-ban megjelent szövegből. A könyvet a magyar olvasó alig fél évvel az angol és amerikai kiadás után veheti kézbe.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek

„Egyszer csak én is egy buli kellős közepén találtam magam! Császár voltam, dúskáltam a csajokban, a narkóban, a piában és b… meg, a hatalomban! Hogy hogyan tudtam kivergődni ebből… olyan volt, mint valami kurva fogat, se kiszállni nem tudtam, se alkotni. Létrehoztam ugyan valamit, meg is jelent, de benne voltam a nagy buliban, érted? Az ilyesmiből az ember nem száll ki, fantasztikus volt! Csak közben lemaradtam. Semmiről sem hallottam… […] Még London is olyan volt számomra, mint az álom, pedig hát mi London? Semmi. Ugyanígy voltam Párizzsal meg a többivel is, és minden egyébbel. Kurvára lemaradtam mindenről, hogy meghódítsam ezt a kib…ott világot… legalábbis úgy éreztem, hogy meghódítom! Élveztem, benne voltam a nagy buliban, de ugyanakkor a foglya is voltam. Ez ellen semmit sem tehettem. Vitt a szekér, fogoly voltam. Rab, mint aki kábítószerfüggő.”

John Lennon a Beatles fénykoráról