Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Strindberg csillaga - WALLENTIN, Jan

WALLENTIN, Jan

Strindberg csillaga

Eredeti cím: Strindbergs stjärna
Fordította: Papolczy Péter

Kategória: Carta Light,
Terjedelem: 440 oldal
Ár: 3000 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-253-4
Kiadás éve: 2012

Strindberg csillaga - WALLENTIN, Jan megrendelése

Fülszöveg:
Sarkvidéki jégmezők a tizenkilencedik század végén. Három svéd sarkkutató eltűnik egy veszélyes léghajóút során. A holttestük bő harminc év múlva kerül elő.
Senki nem tudja biztosan, hogyan halt meg Andrée és két segédje. És nagyon kevesen vannak tisztában az expedíció valódi céljával, kevesen tudják, hogy a Nils Strindberg nevű ifjú fizikus poggyászában ismeretlen eredetű kereszt és csillag lapult.
Több mint egy évszázaddal Andrée léghajós expedíciója után egy amatőr búvár érdekes és hátborzongató felfedezést tesz egy dalarnai bányában. Egy holttestre bukkan, amit senki nem keres. A lapok néhány napig intenzíven figyelemmel követik az eseményeket, de amikor kiderül, hogy a bányában talált férfi a huszadik század elején halt meg, lanyhul az érdeklődésük.
Ezzel szemben épp ettől válik izgalmassá az eset néhány titkos szervezet és titokzatos egyén számára. Ugyanis a lapok beszámolói szerint a tetem egy régi keresztet szorongatott merev kezében. Don Titelman történész véletlenül hall a keresztről, és akarata ellenére belecsöppen a csillag utáni hajszába.
Strindberg keresztje. És Strindberg csillaga.
Még a beavatottak sem tudják, hova tűntek.
Egészen mostanáig. Ami nem sok jót ígér Don Titelman számára.
A Strindberg csillaga egy lélegzetelállítóan izgalmas, a Da Vinci-kódot és Indiana Jonest idéző kalandregény. Történet az ősi tudásról, az emberi gonoszságról és a XX. század háborúiról.

Jan Wallentin (1970) stockholmi újságíró. A Strindberg csillaga az első regénye. Még a svédországi megjelenés előtt tizennégy országba adták el a jogokat.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

Egy kereszt. Egy csillag.
Száz éve különváltak, mindkettő a saját sötét sírjában rejtőzik. A kettő együtt a világ legjobban óvott titkának nyitjává lehet.
Most ismét felbukkantak. A hajsza megkezdődött.
Ebben a hajszában Don Titelman történész egyszerre üldöző és üldözött, és ő maga sem érti, mi történik vele. Azt azonban sejti, hogy katasztrofális következményei lennének, ha a kereszt és a csillag rossz kezekbe kerülne.
Jan Wallentin számos nyelvre lefordított regénye máris nemzetközi szenzáció.