Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 395

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 438

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 440
VILLAMONT Viviane: Kisdarázs - on-line megrendelhető
Újdonságok hírcsatorna
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 656
Cartaphilus Könyvkiadó

Kisdarázs - VILLAMONT, Viviane

VILLAMONT, Viviane

Kisdarázs

Eredeti cím: Le Guêpiot
Fordította: Bognár Róbert

Kategória: film,
Terjedelem: 332 oldal
Ár: 2800 Ft
ISBN-szám: 978-963-7448-57-7
Kiadás éve: 2007

Kisdarázs - VILLAMONT, Viviane megrendelése

Fülszöveg:

„Miután elolvastam Viviane Villamont e könyvét, utánanéztem az interneten, mit illik tudni róla. Ért néhány kisebb-nagyobb meglepetés. Ilyen volt például, hogy a világ számos nyelvén kiadták, és mindenütt villámgyorsan bestseller lett belőle, továbbá hogy egy bizonyos Joska Pilissy francia filmet rendezett belőle.
Még inkább ámultam azonban, amikor egy irodalomértő ember nyilatkozatában azt olvastam, hogy »lektűr«. Nem fitymálólag mondta, de azért elkerekedett a szemem: valóban olvasmányos, fordulatos, megható, mulatságos – de nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ne a legértékesebb szépirodalom volna.
A Kisdarázs becenévre hallgató kislány egy vidám, bohém apa és egy hisztérikus, semmirekellő anya lánya. Utóbbi otthagyja a férjét meg a kislányt, akit aztán még egy börtönszerű kolostori iskolába is bead, majd éveken át minden módon akadályozza, hogy férje elváljon tőle, és magához vegye gyereküket.
Ez így elég komor história volna, csakhogy Kisdarázs okos, vagány, talpraesett és jó humorú gyerek, ami bőven elég, hogy a külső szemlélő (az olvasó) ne egy Légy jó mindhalálig-szerű rémálomban találja magát.  Aki a könyvet először a kezembe adta, azt is elárulta, hogy évente előveszi, pityereg rajta egy kicsit – de aztán a következő évben megint elolvassa…”

Kőrös László
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„– Ne hagyjon itt, Léonie nővér, csak vicceltem. Tudom, hogy van Isten. Ezt bizonyítja minden élőlény, hiszen nem születhettek a semmiből.
Megtorpan, és feldúlt arccal felém fordul. A szemében könnycsepp csillog. Kitárja a karját; repülök felé. Léonie nővér, a te kedvedért minden marhaságot összehordok. Úgy csinálok, mintha hinnék. Betéve megtanulom a katekizmust, annak biztosan örülni fogsz, és én azt akarom, hogy meg legyél velem elégedve. Mi lenne velem nélküled?
– Te olyan, de olyan… Menj feleségül a papához, Léonie nővér! Szeretném, ha az anyukám lennél. Ugye, te is akarod?
– Ugyan, ne butáskodjál! Hiszen én már frigyre léptem.
– Kivel?
– Istennel.
– Akkor te vagy a Jézus mamája.
– Nem, az a Szűz Mária, de minden apáca Isten jegyese.
– De ha olyan sok van neki, akkor igazán átengedhetne egyet a papának. Hiszen nincs jóságosabb Jézus Urunknál. Válj el tőle, a papa jobban fog szeretni, mint a Jóisten. Biztos vagyok benne, hogy csuda jól kijönnétek egymással. Szerintem még hasonlítotok is, egyforma a mosolyotok.”