Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Red Hot Chili Peppers - By the Way - THOMPSON, Dave

THOMPSON, Dave

Red Hot Chili Peppers - By the Way

Eredeti cím: By the way - Red Hot Chili Peppers
Fordította: Pritz Péter

Kategória: zene,
Terjedelem: 367 oldal
Ár: 4980 Ft
ISBN-szám: 963-7448-01-2
Kiadás éve: 2005

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

A Red Hot Chili Peppersről nehéz megmondani, hogy micsoda. Mert nem csak egy zenekar. A Red Hot Chili Peppers egy esszencia. A Red Hot Chili Peppers olyan, mint életünk nagy pillanatai: megismételhetetlen és örök. Mint az első csók. Az első szerelem. Az első orgazmus. Az első koncert. Az első üveg sör. Az első merítkezés az óceánban. Az első halálközeli élmény. Az első életközeli élmény.


A generációjukhoz tartozó zenekarok közül talán a Red Hot Chili Pepperst érte a legtöbb tragédia és bonyodalom. Az, hogy ezek a katasztrófák csak erősebbé tették őket, elég sekélyes kijelentés, de ettől még kétségbevonhatatlanul igaz. Anthony Kiedis mondta egyszer: „Az ember nem betegszik meg csak úgy ok nélkül, és a Red Hot Chili Peppers legnagyobb erőssége vélhetően az, hogy mindig képes volt megtalálni a betegsége okait, és tenni valamit ellenük.” Egy zenekar történetében a legnehezebb: hosszú ideig együtt maradni. Nem volt könnyű, a Red Hot Chili Peppersnek mégis sikerült – ami azt jelenti, hogy ha holnap szögre akasztanák a gitárt, már akkor is olyan hosszú időt éltek meg együtt, amit nagyon kevés zenekar mondhat el magáról. És ha belegondolunk, hogy az egész csak egy viccnek indult…

A By The Way a világ egyik legjobb, legeredetibb és legszeretetreméltóbb zenekarának hiteles és teljes története onnantól, hogy „Anthony Kiedis és Michael Balzary 1962. október 16-án egymástól tizenhat nap és harminckétezer kilométer különbséggel meglátták a napvilágot”, egészen addig, hogy a két elválaszthatatlan jó barát alapította zenekar 2003 novemberében megjelentette Greatest Hits albumát, amiből azóta hárommillió példány kelt el.
A By The Way ezen felül egy kordokumentum is, a világ popkultúrájának elmúlt negyvenöt évéről a jazztől a rock n’ rollon, a punkon, a hardcore-on, a funkon és a rapen át mindenig, amihez a Red Hot Chili Peppersnek valaha köze volt és lesz. Nem csak rajongóknak.