Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Ponyvaregény - TARANTINO, Quentin

TARANTINO, Quentin

Ponyvaregény

Eredeti cím: Pulp Fiction
Fordította: Schéry András

Kategória: film, forgatókönyvek,
Terjedelem: 232 oldal
Ár: 2000 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-255-8
Kiadás éve: 2012

Ponyvaregény - TARANTINO, Quentin megrendelése

Fülszöveg:
VINCENT: „Egy kérem jólesett volna.”
*
JULES: „…Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal…”
*
MIA: „Zenét, italt!”
*
BUTCH: „Egy halott, kicsim. Egy hulla.”
*
TÖKFEJ: „Senki se mozduljon, rablótámadás!”
*
NYUSZIMUSZI: „Ne kockáztass! Nyírd ki!”

Quentin Tarantino
A felülmúlhatatlan és túlzás nélkül korszakalkotó Ponyvaregénnyel robbant be a köztudatba. Aztán a Kill Bill-lel és a Becstelen brigantykkal talán még magasabbra tette a lécet. Minden műve filmtörténeti klasszikus. A popkultúra laza zsenije ő, kultikus istenkirály a hollywoodi sztárrendezők között.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

A forgatókönyvben leírt párbeszédek a filmek döntő többségénél szóról szóra megegyeznek a filmszalagra került, végleges változatban elhangzó mondatokkal. A Ponyvaregény azonban ebből a szempontból is formabontó volt. Az előre leírt dialógusok csak egyfajta vázlatként szolgáltak, amelyek a rendezői és színészi rögtönzésnek köszönhetően még sokat változtak a forgatás során.
A Ponyvaregény forgatókönyve számos olyan részletet is tartalmaz, amelyek nem jutottak el a filmvászonig (ezeket zárójellel különítették el), ugyanakkor a végleges változat mondatai is meglehetősen változékonyak. Olykor szóról szóra megegyeznek azokkal a fordulatokkal, amelyeket mindenki kívülről tud, számos esetben viszont csak nyomokban emlékeztetnek rájuk.
A kötetünkben olvasható eredeti forgatókönyv bepillantást enged a filmkészítés kulisszatitkaiba; magunk is végigjárhatjuk az alkotói folyamat állomásait, és nyomon követhetjük, hogyan alakul ki számos ötletkezdeményből a klasszikus változat.