Újdonságok hírcsatorna
          SzerzőinkCROSS, Charles R. 


A szerző általunk megjelentetett könyvei:

CROSS, Charles R.: A mennyeknél súlyosabb - Kurt Cobain életrajza
CROSS, Charles R.: Jimi Hendrix - Tükörszoba

Charles R. Cross a Virginia állambeli Richmondban született. Gyermekkora nagy részét Ashlandben töltötte, ahol a családja több mint száz évig vezette a helyi vegyesboltot. Utóbb apja felhagyott a boltvezetéssel, pszichológiát tanult, és számos egyetemi városban megfordult családjával: Richmondban, a New York állambeli Syracuse-ban, a Connecticut állambeli Storrsban és végül a Washington állambeli Pullmanban, ahol Charles leérettségizett. Ezután a Parsons School of Design és a Washington State University hallgatója lett, végül a seattle-i University of Washingtonon diplomázott kreatív írásból. Az egyetemi lap szerkesztőjeként nagy botrány kavart, amikor egyszer 1979-ben az újság üres címlappal jelent meg. Az első oldalon mindössze a következő felirat volt olvasható: The White Issue, mintegy főhajtásképpen a Beatles The White Album című lemeze előtt.
Az egyetemi évek után Cross a The Rocket szerkesztője lett, 1986-tól egészen 2000-ig. A The Rocket-et az L.A. Reader az egyik legjobb helyi (azaz nem országos) zenei lapként üdvözölte. Cross olyan északnyugat-amerikai bandákról és zenészekről írt az újságban, mint például a Sonics, a Wailers, Jimi Hendrix, a Nirvana, a Pearl Jam, a Soundgarden, az Alice in Chains, a Screaming Trees és még több száz kevésbé ismert együttest említhetnénk. Cross írásai a The Rocket mellett számos zenei lapban megjelentek, mint például a Rolling Stone, az Esquire, a Playboy, a Spin, a Guitar World, a Q, a Mojo, a Salon, a Spy, az Uncut, az NME, a Request, a No Depression, a Revolver, a Ray Gun, a Cream és a Trouser Press. Ezenkívül több napi- és hetilap is közölte az írásait (a London Times, a Los Angeles Times, az Oregonian, a Seattle Times, a Seattle Post-Intelligencer, és a Seattle Weekly). Előadásokat és felolvasásokat tartott különböző egyetemeken és főiskolákon világszerte, rendszeresen ad interjúkat tévés és rádiós dokumentumműsoroknak, például a VH1 Behind the Music című műsorának.
Cross jelenleg Seattle környékén él. Hobbijai: wurlitzerek és flippergépek gyűjtése, bringázás, túrázás, úszás, futás és Ashland nevű fiának hajkurászása. Ashland hobbijai: a sztereó bömböltetése — imádja Johnny Casht és Jimi Hendrixet — és a bringázásás, úgy, hogy közben az apja rohan mellette. Cross eddig megjelent könyvei: Room Full of Mirrors: A Biography of Jimi Hendrix (Tükörszoba – Jimi Hendrix életrajza). Heavier Than Heaven: The Biography of Kurt Cobain (A mennyeknél súlyosabb – Kurt Cobain életrajza). Ez utóbbi könyv elnyerte az ASCAP Timothy White Award-ot életrajz kategóriában. További könyvek: Backstreets: Springsteen, the Man and His Music (Harmony, 1989); Led Zeppelin: Heaven and Hell (Harmony, 1992); Nevermind: The Classic Album (Schirmer, 1998).