Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A nagy Lebowski-könyv - GREEN, Bill, PESKOE, Ben, RUSSEL, Will, SHUFFITT, Scott,

GREEN, Bill, PESKOE, Ben, RUSSEL, Will, SHUFFITT, Scott,

A nagy Lebowski-könyv

Eredeti cím: I'm a Lebowski, You're a Lebowski: Life, The Big Lebowski, and What Have You
Fordította: Bárány Borbála

Kategória: albumok, film
Terjedelem: 238 oldal
Ár: 3900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-088-2
Kiadás éve: 2008

A nagy Lebowski-könyv - GREEN, Bill, PESKOE, Ben, RUSSEL, Will, SHUFFITT, Scott, megrendelése

Fülszöveg:
És önnek is jó napot, uram!
Van, akinek A nagy Lebowksi csak egy film a sok közül, másoknak viszont ez maga A Film. Magunk is keményvonalas rajongók lévén egy szép napon eldöntöttük, hogy összecsődítünk pár havert egy kis bowlingpályán, valahol Kentuckyban, fehéroroszt inni és unásig idézgetni kedvenc filmünk legjobb dumáit, és láss csodát: megszületett a Lebowski Fesztivál. Rájöttünk, hogy nem vagyunk egyedül, és a világ minden részéről szállingózni kezdtek a rajongók, ismertebb nevükön a Lebowski-gyerekek.
Ránk, méltatlan csövesekre, a Lebowski Fesztivál alapítóira hárult az a szerény feladat, hogy összerakjunk egy könyvet a világtörténelem legjobb filmjének rajongói számára (bocs, Orson, Az aranypolgár miatt). Néha úgy éreztük, kimaradtunk valamiből, mint Donny a szőnyeges sztoriból, de végül mégis talpra álltunk, és feljutottunk a csúcsra.
A nagy Lebowksi-könyv Jeff Bridges előszavával kezdődik, és olyan képeket is tartalmaz, amelyeket maga a Töki készített a forgatáson, a színfalak mögött. Hogy minél többet tudjunk nektek mesélni a forgatás érdekességeiről, kikérdeztünk mindenkit John Goodmantől Julianne Moore-on át John Turturróig; még azokat a színészeket is, akik a kisebb szerepeket játszották, mint a pénztáros lányt a Ralph’s-ban, Liamet (Jesus bowlingpartnerét), és igen, még magát Szaddámot is.
Kiderítettük, honnan jött az ihlet a sztorihoz, és a Coen tesók kiről mintázták a főbb szereplőket. Köztük van Jeff Dowd (az igazi Töki), John Milius (Walter) és egy bizonyos Peter Exline – az a tag, akinek a szőnyege jól összefogta a szobát. Még az igazi kis Larryt is megtaláltuk; ennek a srácnak tényleg a szeme se rebbent, amikor két őrült fazon nejlontasakban lóbálta az orra előtt a leckéjét.
A könyvet telepakoltuk filmes csemegékkel, akad benne pár interjú az ismertebb Lebowski-gyerekekkel, tippek a mindennapi élet tökisítésére, útikalauz a forgatási helyszínekhez, képes beszámoló az eddig lezajlott Lebowski Fesztiválok legfrankóbb pillanatairól meg hasonló finomságok, értitek.
Mindegy, szóval jó szórakozást hozzá!

A csövesekVisszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Szarni rá, menjünk bowlingozni!”
Bill Green számítógépes grafikus (ő tervezi a Lebowski Fesztivál plakátjait); Ben Peskoe író és webfejlesztő; Will Russell bűvész, Scott Shuffitt pedig médiaművész – ők a Lebowksi Fesztivál alapító tökijei.