Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Led Zeppelin 1968-1980 - SHADWICK, Keith

SHADWICK, Keith

Led Zeppelin 1968-1980

Eredeti cím: Led Zeppelin 1968-1980
Fordította: Wolf Péter

Kategória: albumok, zene,
Terjedelem: 320 oldal
Ár: 6900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-115-5
Kiadás éve: 2009

Led Zeppelin 1968-1980 - SHADWICK, Keith megrendelése

Fülszöveg:
A Led Zeppelint a Yardbirds ambiciózus gitárosa, Jimmy Page alapította 1968-ban. A vele, valamint Robert Planttel, John Bonhammel és John Paul Jonesszal felálló négyes egyetlen év leforgása alatt ismertté és elismertté vált Amerikában és Nagy-Britanniában, valamivel később pedig a világ többi táján is. Egészen 1980-as feloszlásáig a hard rock műfaj legnagyobbjai közé tartozott.
Keith Shadwick, aki korábban a Jimi Hendrixről írt könyvével szerzett nevet, a Led Zeppelin pályafutásának bemutatása közben arra keresi a választ, hogy a csapat miért és hogyan gyakorolhat komoly hatást a rockzenészek és rajongók egymást követő generációira, emellett alapos elemzésnek veti alá a Zep lemezeit, az azokon hallható dalokat. A komoly, összefoglaló jellegű, alapos művet az együttes tagjainak nyilatkozataiból származó részletek teszik még élvezetesebbé, még teljesebbé.

Keith Shadwick számos, zenei témájú mű szerzője, könyvet írt például Jimi Hendrixről, Bill Evansről, a jazz történetéről, a klasszikus zenéről és általában véve a muzsikáról is. Az Independent című lap állandó zenei szakértője és újságírója volt, de olyan jelentős sajtótermékekben is jelent meg a klasszikus zenével, a blues-zal, a jazz-zel és a rockkal kapcsolatos írása, mint a Daily Mail és a Daily Telegraph. Korábban a BBC Radio és a Classic FM műsorvezetőjeként dolgozott, számos esetben szaktanácsadóként segítette a médiával, a lemezkiadással foglalkozó cégek munkáját. A zenei magazinok rendszeresen közölték írásait. Egyébként ő maga is zenész volt: korábban profi szaxofonosként működött, de élete vége felé már csak kedvtelésből muzsikál.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Úgy gondolom, a zene az érzelmekről szól: tervezgetés nélkül kell megszületnie. Kipattan a fejünkből, lezuhan a padlóra, és ahogy ott pattog, szépen felszedjük. Mi így dolgozunk. De mi mást vártok tőlünk? Kibéreltük a stúdiókamiont, és elmentünk vele vidékre, egy régi, romos házba. Ilyen körülmények között elvileg nem is lehetne remélni, hogy a zene összeáll, de mégis ez történt. Egy este csak üldögéltünk, és miközben az asztal alá ittuk magunkat, azt ismételgettük egymásnak, hogy jók vagyunk, nagyon jók vagyunk.”
Robert Plant, 1974