Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Sírhacc Béla, Vanicsák bácsi és Búvady - SCHREIBER László

SCHREIBER László

Sírhacc Béla, Vanicsák bácsi és Búvady

Eredeti cím: -
Fordította: -

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 123 oldal
Ár: 1600 Ft
ISBN-szám: 963-9303-55-0
Kiadás éve: 2002

Sírhacc Béla, Vanicsák bácsi és Búvady - SCHREIBER László megrendelése

Fülszöveg:

Vanicsák Miklós 1912-ben született Budapesten. A Műegyetemen végzett 1936-ban. 1944-ben fogságba esett Ukrajnában, miután a menekülő németek puskatussal verték le a kezét a teherautó platójáról. 1950-ben tért haza. 1953-tól a Műegyetemen tanított, Félvezetők című tanulmány miatt 1955-ben elbocsátották. 1957-ben két év börtönre ítélték, 1962-ben disszidált, és végül Chilében telepedett le. Néhány évig az El Tatio gejzírekhez vezetett turistákat, aztán vaskereskedést nyitott Antofagastában. 1990-ben települt haza.
(„Egyszer élünk. Vagy egyszer sem.”)

Sírhacc Béla 1954-ben született Budapesten. Volt figuráns, zsákhordó, könyvraktáros, kosárlabdázó, honvéd, joghallgató, reklámszövegíró és bolgárkertész. Jelenleg a Tarkabarka ÁFÉSZ anyaggazdálkodási osztályán dolgozik. Két évig élt Slavonski Brodban, a bosnyák-szerb határ közelében, fél évig Szarajevóban, ahonnan csodával határos módon menekült ki a hegyeken át tüzérségi tűzben egy Ahmed Hadzsihasszanovics nevű moszlim rendőr segítségével. Kétszer majdnem megnősült.
(„Sírhacc Béla nem szokott pajtáskodó hangot megütni az Úristennel. Szemben. A köztük lévő viszony, hogy össze voltak tegeződve, mégis megzavarta néha.”)

Búvady János 1963-ban született Budapesten. Iskoláit és szerelmeit többnyire félbehagyta. Tizenkét éves korában türelmetlenül akart egy nőt. Magyar szövegekkel bajmolódik: olvas, ír.
(„– Angyalom, ez így nem mehet tovább – hajolt hozzá Búvady, félretolva három-négy mellet. A kopasz őrangyal kivette a szájából a szivart, és szó nélkül lefejelte Búvadyt.
A földi munka, a földi munka nagyon kockázatos – gondolta Búvady, és keze fejével letörölte a vért, nehogy a hófehér angyalruhára csöpögjön.”)

Schreiber László 1959-ben született Budapesten.
(„Jó napot kívánok.”)
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Vanicsák bácsi leltárt készített, miszerint a héten a következőkkel találkozott:

    1 db pók
    1 db gázóra-leolvasó
    1 db kutya
    2 db galamb
    1 db közösképvielő
    1 db porcica
    1 db Sírhacc Béla

És még mondja valaki, hogy Vanicsák bácsi magányosan morzsolja öreg napjait.

(Egy hét)