Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Pipacsvirágom - Történetek útközben, 3. kiadás - SCHÄFFER Erzsébet

SCHÄFFER Erzsébet

Pipacsvirágom - Történetek útközben, 3. kiadás

Eredeti cím: -
Fordította: -

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 192 oldal
Ár: 2500 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-153-7
Kiadás éve: 2010

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

Csak akkor jajdult föl ijedten, alig hallhatóan – kérem ne! –, amikor az öreg hölgy lehajtott fejjel, szép lassan gombolni kezdte a blúzát…

A kötetben szereplő történetek zöme nem most lát napvilágot először. Legtöbbjük már megjelent a Nők Lapjában. Van ott egy Útközben nevet viselő rovat, melynek szerzője alkalomról alkalomra belekeveredik valamibe. Meglát valakit, ránéz egy brosstűre, havat lapátol, elmegy egy árverésre. Táncol, babot fejt, egy kislányt figyel. Nem esik meg semmi rendkívüli. Akkor mégis mi történik?
A kiadó úgy gondolta, Schäffer Erzsébet találkozásait érdemes összegyűjteni. Így született meg ez a könyv.

„Olvastam önfeledten, mint a diákkori, boldog vakációkon. Szakmai ártalomként ugyan fölrémlett az emberben, hogy most egy különös műfajú könyvet olvas, mely ötvözi a magyar tárcaírás hagyományait a riport pontosságával és a novella szigorú kompozíciójával, hogy az újságírás másoknak oly elviselhetetlen nyűge, a kötött terjedelem nem akadálya a remeklésnek, de ez egyáltalán nem lényeges. Az a fontos, hogy a könyvben útitársra talál, barátra. Hogy lassan-lassan megérti a pipacs finomságát. Hogy az út, amiről az író beszél, nem a budai hídfőtől a pestiig, nem az egyik állomástól a másikig tart, sokkal hosszabb útról van benne szó, a lélektől lélekig tartóról...”

 

Lázár Ervin

 
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.

Simone Weil