Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Punk a platón - ROLLINS, Henry

ROLLINS, Henry

Punk a platón

Eredeti cím: Get in the Van - On the Road with Black Flag
Fordította: Lacfi András

Kategória: zene, albumok,
Terjedelem: 304 oldal
Ár: 5900 Ft
ISBN-szám: 978-963-7448-97-3
Kiadás éve: 2008

Punk a platón - ROLLINS, Henry megrendelése

Fülszöveg:

HENRY ROLLINS a ’80-as évek elején egy meghatározó amerikai punkzenekarban, a Black Flagben kezdte pályafutását. (Pontosabban egy Häagen-Dazs fagylaltozóban, de ez most mindegy.) Rollins mára egyszemélyes birodalom. Amellett, hogy az elmúlt húsz évben tucatnyi lemezt jelentetett meg állandóan megújuló zenekarával, a Rollins Banddel, saját, egyszemélyes spoken word előadásaival is járja a világot. Filmekben szerepelt, könyvkiadót alapított, számtalan könyvet írt, ma pedig televíziós és rádiós műsora is van.


A Punk a platón brutális és brutálisan őszinte, olykor megrázóan zavaró képi és verbális hatásokkal élő napló a BLACK FLAG zenekar „fénykoráról”. Az 1981-1986-os időszakot átfogó könyv több mint egyszerű beszámoló egy zenekar életéről. A vég nélküli ki- és bepakolások, utazások, küzdelmek, megaláztatások, rendőri és rajongói brutalitások elsorolása mellett a Punk a platón korrajz is, éles, sőt kíméletlen társadalom- és „emberiségkritika”, amelyben mindenki megkapja a magáét. Még te is.
Emellett pedig egy további szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bír: bepillantást enged a fiatal Henry Rollins koponyájába, ezáltal jobban értelmezhetővé válik a „rock’n’roll dühöngő bikájának” munkássága. Ajánljuk ezt a könyvet BLACK FLAG- és ROLLINS-rajongóknak, a punk- és a rockzene iránt érdeklődőknek, de azoknak is, akiknek eddig mindehhez sem mi közük nem volt. Azoknak például, akik valamiért elakadtak az életben, és a hátukon fekve rohangálnak, valamint közép- és felsővezetőknek: a mű kiváló motivációs és csapatépítő segédanyag.