Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Minden idők 500 legjobb albuma - ROLLING STONE

ROLLING STONE

Minden idők 500 legjobb albuma

Eredeti cím: The 500 Greatest Albums of All Time
Fordította: Galamb Zoltán

Kategória: albumok, zene
Terjedelem: 228 oldal
Ár: 6900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-082-0
Kiadás éve: 2008

Minden idők 500 legjobb albuma - ROLLING STONE megrendelése

Fülszöveg:
A könyvet kiadó Rolling Stone magazin szerkesztői 237 megkérdezett „illetékes” (rockzenészek, zenekritikusok és lemezkiadók) szavazatai alapján állították össze minden idők legfontosabb albumainak listáját. A szavazatokat az Ernst & Young cég dolgozta fel a súlyozott értékelés módszerével, az eredmény pedig ez a színes kötet, amely nem csupán a félezer legfontosabb és legnagyobb hatású nagylemezt ismerteti, hanem háttérrel is szolgál az előadókról, stúdiókról és a felvételek megszületésének körülményeiről.
A kötetben szereplő albumok lényegében a rockzene teljes történetét lefedik a Mississippi deltájában megfogant bluestól a Beatlesen, a Byrdsön és a Led Zeppelinen át egészen a U2-ig és Radioheadig. Azon persze vitatkozhatunk, hogy ami az amerikaiaknak fontos – például Bruce Springsteen, a Blondie vagy épp a Black Flag –, az Európában talán nem játszott annyira meghatározó szerepet.
Ha azonban elfogadjuk a kisebb-nagyobb, óhatatlanul szubjektív ízlésbeli különbségeket, a kötet bárki számára útmutatóként szolgálhat ahhoz, hogy mivel érdemes megismerkednie a rock immár több mint fél évszázados terméséből. Ám egyszerű csemegézésre éppúgy alkalmas ez a könyv, melyet kétségtelenül érdemes újra meg újra felvenni és lapozgatni.

JOE LEVY, e kötetet összeállítója, a Rolling Stone főszerkesztő helyettese 1997 óta a magazin zenei rovatainak felelőse. A Details, a Spin és a Village Voice egykori szerkesztője gyakran közreműködik a VH1 és az MTV műsoraiban is. Levy a Pavement Wowee Zowee című korongját jelölte meg saját kedvenceként.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Kezdetben két számonként kaptuk a zenét, tízhüvelykes sellak korongokon, melyek percenként hetvennyolcszor fordultak körbe. Az album szó a fényképalbumhoz hasonló füzetekből ered, melyekben a 78-asokat tároltuk. Egy ilyen album szó szerint egybefűzött pillanatfelvételekből, zenei képekből állt össze. Mikor a Columbia Records mérnökei feltalálták a tizenkét hüvelykes (harminc centis), 33 ⅓ fordulatszámú nagylemezt, egyetlen korongon tizenkét ilyen pillanatfelvételt kaptunk. Az elnevezés viszont megragadt.”