Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 395

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 438

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 440
PILEGGI Nicholas: Nagymenők - on-line megrendelhető
Újdonságok hírcsatorna
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 656
Cartaphilus Könyvkiadó

Nagymenők - PILEGGI, Nicholas

PILEGGI, Nicholas

Nagymenők

Eredeti cím: Wiseguy
Fordította: Szántai Zsolt

Kategória: film,
Terjedelem: 375 oldal
Ár: 2900 Ft
ISBN-szám: 963-7448-3-30
Kiadás éve: 2006

Nagymenők - PILEGGI, Nicholas megrendelése

Fülszöveg:

A Brownsville-East New York körzet Brooklynban afféle „kisvilág” a hetvenes évek végéig. Vidékies hely. Vidék New Yorkban. Barátságos, csöndes negyed, ahol a kisebb-nagyobb maffiózók köztiszteletben álló polgárként élik mindennapjaikat. A becsületes foglalkozásuk: bűnöző. És ezen senki sem akad fenn. Sem ők maguk, sem a környezetük. A nagymenők és kismenők szorgalmasan és szakszerűen gyakorolják szakmájukat. Nincs pénz? Estére lesz. Megvesztegetés, zsarolás, bankkártya-lehúzás, rablás, bukmékercsalás, csempészet, útonállás, hamis pénz és drog terítése. Mindennapos gyakorlat. Kedves, bohém, nagyvonalú fiúk. Szórják a pénzt, és luxuskörülményeket teremtenek a családjuknak.
Ebbe születnek bele, ebben nőnek fel. Meg sem fordul a fejükben, hogy nem helyes mások pénzét elvenni, ahogyan a párduc is természetesnek tartja, hogy antilopot ebédel. Ebben a hitükben sem a környezetük, sem a rendőrség nem ingatja meg őket. A nagymenő mosolyogva száll be a rendőrautóba, és másnap mosolyogva sétál ki a fogdából, miután a maffia ügyvédje letette érte az óvadékot. Ha mégis sittre vágják, kipiheni magát egy kicsit: jó olasz kajákat főzet magának, és elwhiskyzgetve tervezi a következő balhékat.
A dolgok akkor durvulnak el, amikor a közelben megépül a Kennedy repülőtér, amelyet a maffia úgy kezel, mint egy feneketlen zsákot. Az Air France-ügyben még csak félmillió dollár a zsákmány, a Lufthansa-rablásban már hatmillió. A tét már túl nagy: a viszonylag barátságos bűnözősdit felváltja a gyilkossághullám, és a rendőrség is kénytelen elveszíteni a jó kedélyét.
Az izgalmas dokumentumregény egy nagymenő életét és pályáját kíséri végig az inasévektől a bukásig. Az árulásig, amit éppoly higgadtan önző természetességgel hajt végre, mint élete többi kisebb-nagyobb balhéját. Sőt, az új életig: a tanúvédelmi program jóvoltából a nagymenő tehetős, tisztes polgárként élhet tovább szerető családja körében. Valahol Amerikában.
Boldogan élt, amíg meg nem halt. Lehet, hogy még él ma is.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek

„A Lufthansa-ügy volt a csapat legnagyobb húzása. Egy álom vált valóra. Ez volt minden olyan ember célja, aki életében akár egyetlen teherautót kirabolt, vagy egyetlen tárgyat kilopott a repülőtér területéről. Egy egész életre való zsákmányt szereztek meg egyszerre. Ez a pénz elvileg mindenkinek elég volt. Hatmillió dollár készpénzben és ékszerekben… Rengeteg, de hiába, mert a rablás után néhány nappal lidércnyomássá változott a valóra vált álom. A csapat legboldogabb pillanata egyszeriben a vég kezdetévé torzult.”

„Ezek a fickók nem sokat vacakoltak, ha meg kellett ölni valakit. Szerették a gyilkolást. Csak üldögéltek, piáltak, és a kedvenc gyilkosságaikról dumáltak. Élvezték a dolgot. Szerették újra átélni azokat a pillanatokat, miközben elismételték, milyen szánalmas volt az áldozatuk. Mindig az áldozatuk volt a legrohadtabb rohadék, akit valaha ismertek. Mindig az áldozat volt a legrohadtabb patkány. Sokszor nem is üzleti ügy miatt öltek. Összevitatkoztak valamelyik haverjukkal, aztán, mielőtt észbe kaptak, egyikük halott volt. Egyfolytában lövöldöztek egymásra. Az emberek lelövése szerintük teljesen normális dolog. Az áldozatnak nem is kellett csinálnia semmit, elég, ha ott volt.”