Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Csintalan istenek - PHILLIPS, Marie

PHILLIPS, Marie

Csintalan istenek

Eredeti cím: Gods Behaving Badly
Fordította: Vízi Katalin

Kategória: szórakoztató irodalom
Terjedelem: 400 oldal
Ár: 3500 Ft
ISBN-szám: 978-963-7448-85-0
Kiadás éve: 2010

Csintalan istenek - PHILLIPS, Marie megrendelése

Fülszöveg:
A görög mitológiából ismert istenek, Aphrodité, Apollón, Arész, Artemisz... – és még csak az A betűnél tartunk –, ma is élnek: Londonban. Ez, ugye, azért egy-két dolgot megmagyaráz? Van egy kis házuk, melynek állapotáról nem sok jót mondhatunk: lényegében az összedőlés küszöbén áll. Még szerencse, hogy ételre nem kell költeniük, Dionüszosz bora pedig mit sem veszített hajdani minőségéből. Társaságnak ott van a többi isten, nem csoda hát, ha lassan egymás agyára mennek. A halandók sem dobják fel őket: Apollónt nem hívja vissza az ügynöke, és Aphrodité szextelefon-kuncsaftjai sem éppen a legrokonszenvesebb figurák.
Alice és Neil is Londonban éli csendes és türelmes életét. Hogy félénk, szemérmes barátságukból valaha szerelem legyen, ahhoz bizony isteni beavatkozásra lenne szükség, ám az olümposzi istenek nem igazán segítőkészségükről híresek, hiszen lekötik őket saját konfliktusaik, a bosszúállás, melyet újabb bosszúállás követ. Így megy ez már évezredek óta, nekünk, halandóknak azonban terveink megvalósításához nem állnak rendelkezésünkre évezredek. Szerencsére (?) felgyorsulnak az események...
A Csintalan isteneket, a fiatal angol írónő, Marie Phillips első regényét máris számos nyelvre lefordították. Előzetes mitológiai ismeretek nélkül is fogyasztható csemege, de szinte biztos, hogy az olvasó tudása e téren is gazdagodik, miután végigkacagta a bájos történetet.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„– Nem is tudtam, hogy a vadászatnak, a szüzességnek és a holdnak külön istennője van – vallotta be a fa. – Azt hittem, egyetlen Isten létezik. Hogy mindennek ő az Istene. Vagyis az igazat megvallva azt hittem, nincs is Isten. Ezt persze nem sértésnek szántam.
– Nem is sértődtem meg – felelte Artemisz. – A hitetlenek még mindig jobbak az eretnekeknél.
– Annyit azért szabadjon megjegyeznem, hogy nem igazán úgy festesz, mint egy istennő – mondta a fa.
– Mert hogy... hogy is néz ki pontosan egy istennő? – kérdezte Artemisz hirtelen némi éllel a hangjában.
– Nem is tudom – válaszolta a fa kissé idegesen. – Nem tógában kéne lenned? A fejeden babérkoszorúval? Vagy valami ilyesmi.
– Aha. Szóval semmiképp sem melegítőben – mondta erre Artemisz.
– Hát, ja – felelte a fa.
– Változnak az idők – mondta Artemisz. – Jelenleg te sem éppen úgy festesz, mint aki a Goldman Sachsnál a vállalatfelvásárlások és -összeolvadások szakértője.
Hangjából kitűnt, hogy az öltözködésről folytatott csevejnek ezzel vége.
– Még mindig nem bírom megemészteni, hogy istennő vagy – folytatta a fa némi hallgatás után. – Azta! Tegnap el se hittem volna. Ma viszont...
Ekkor alig észrevehetően vállat vont. Közben a leveleit suhogtatta. Aztán mintha valami hirtelen szöget ütött volna a fejébe.
– Ez tehát azt jelenti, hogy ha istennő vagy – kezdte –, akkor vissza tudsz változtatni?
Artemisz már várta a kérdést.
– Sajnálom – felelte. – Sajnálom, de nem.”