Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Láthatatlan szörnyek - PALAHNIUK, Chuck

PALAHNIUK, Chuck

Láthatatlan szörnyek

Eredeti cím: Invisible Monsters
Fordította: Totth Benedek

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 254 oldal
Ár: 3000 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-105-6
Kiadás éve: 2009

Láthatatlan szörnyek - PALAHNIUK, Chuck megrendelése

Fülszöveg:
A Láthatatlan szörnyeket, Chuck Palahniuk sorrendben harmadik regényét egyik kritikusa találóan a Harcosok klubja női változatának nevezte. És valóban, a szerző mintha a Szex és New York csillogó világát vegyítené Bret Easton Ellis véres horrormeséivel. Egy eszelős történetet olvashatunk a divat és a modellek csillogó, de üres világáról, szerelmes betegekről és a beteges szerelemről, valamint a mindent elsöprő gyűlöletről.

Shannon McFarland karrierjét derékba töri egy szörnyű „baleset”: egy szép napon éppen hazafelé hajt, amikor valaki rálő az autójára. A lövés következtében Shannon elveszíti az alsó állkapcsát, a munkáját és a vőlegényét. Szörnyeteg lesz, akire senki nem mer ránézni. A külvilág többé nem vesz róla tudomást: láthatatlanná válik. A kórházban, a beszédterapeuta rendelőjében megismerkedik Brandy Alexanderrel, aki az utolsó műtétjére vár, hogy végre-valahára igazi nővé válhasson. Brandy, a királynők királynője valójában férfi, de talán ő az egyetlen, aki megérti, milyen szenvedésen megy keresztül Shannon. Sajátos, sokkterápiára emlékeztető módszerét alkalmazva kezelésbe veszi Shannont, és együtt vágnak neki az országot átszelő, őrült utazásnak, amelynek során milliomos öreglányok gyógyszerkészleteit fosztogatják, felfedezik és elpusztítják a múltat, hogy újrateremtsék nem létező jövőjüket.

Chuck Palahniuk, szokásához híven, ezúttal is a Harcosok klubja óta védjegyévé vált, graffiti-tömörségű, szikár prózában ostorozza a divatipar talmi csillogását, és egy szürreális történeten keresztül tárja olvasói elé a fogyasztói társadalomról alkotott lesújtó véleményét. Nem csak hölgyeknek, de csakis erős idegzetű olvasóknak.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Ugorjunk oda, amikor már felnőtt vagyok, és halálosan szerelmes egy nyomozóba, és már elköltöztem otthonról, hogy híres szupermodell legyek.
Jegyezd meg, olyan ez, mint a Vogue magazin, vésd az eszedbe, lényegtelen, hogy milyen figyelemmel követed az ugrásokat:
Mindegy, melyik oldalon folytatod.
Mindegy, mennyire vagy figyelmes, úgy érzed majd, lemaradtál valamiről, hatalmába kerít az a letaglózó érzés, hogy mindenről lecsúszol. Beléd hasít a felismerés, hogy átfutottál azokon a pillanatokon, amikre oda kellett volna figyelned.
Nos, szokj hozzá ehhez az érzéshez. Egy nap ilyennek érzed majd az egész életedet.
Csak gyakorlás kérdése. Semmit sem számít. Még csak bemelegítünk.
Ugorjunk a jelenbe, Brandy Alexander elvérzik a márványpadlón, mellette térdelek, és ezzel a történettel szórakoztatom, amíg megérkeznek a mentők.”