Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Altató - PALAHNIUK, Chuck

PALAHNIUK, Chuck

Altató

Eredeti cím: Lullaby
Fordította: Totth Benedek

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 276 oldal
Ár: 3000 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-159-9
Kiadás éve: 2010

Altató - PALAHNIUK, Chuck megrendelése

Fülszöveg:
Chuck Palahniuk ezúttal az információs kor poklába kalauzolja olvasóit. A horror és a fantasy elemeit vegyítő groteszk road-regény minden ízében igazi Palahniuk-mű: sokkoló, megbotránkoztató, elgondolkodtató.
Carl Streator újságíró egy nap különös megbízást kap szerkesztőjétől: a hirtelen bölcsőhalálról kell cikksorozatot írnia. Alighogy nekilát e nem kifejezetten hálás feladatnak, különös felfedezést tesz: az áldozatok mindegyikének ugyanabból a könyvből, ugyanazt a verset – egy afrikai törzsi mondókát – olvasták fel a haláluk előtti este. Carl fejében hamarosan összeáll a kép, és kezdetét veszi a hajtóvadászat a mondókás könyv fellelhető példányai és a Varázskönyv után, amelyben a gyilkos mondóka eredetije szerepel. A keresésben „segítségére” lesz Helen Hoover Boyle ingatlanügynök – akinek múltja és rózsaszín hajkoronája súlyos titkokat rejt –, Helen titkárnője, Mona Sabbat, a fiatal neohippi boszorkány, valamint Mona megszállott pasija, Osztriga, a Harcosok klubja Tyler Durdenjének ikertestvére, aki akár emberek milliárdjait is könnyű szívvel feláldozná, ha ezzel „megmenthetné” bolygónkat. A díszes társaság egyre hajmeresztőbb kalandokba keveredik, ahogy keresztül-kasul száguldozik Amerikán. Vajon sikerül-e megmenteniük a világot? Vagy éppen ők maguk jelentik a legnagyobb veszélyt az emberiségre?
A Harcosok klubja, a Cigányút és a Láthatatlan szörnyek írója a Cartaphilus Kiadó életműsorozatának legújabb darabjában egy olyan világba kalauzolja olvasóit, ahol a szavakkal ölni lehet. Ismerősnek tűnik a hely?Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Képzelj el egy világot, amelyben az emberek nem néznek tévét, nem hallgatnak rádiót, nem járnak moziba, nem neteznek, nem olvasnak folyóiratot és újságot. Az emberek nemcsak gumi óvszert meg gumikesztyűt húznak, hanem füldugót is használnak. Régen senki sem csinált problémát abból, ha vadidegenekkel szexelt. Azelőtt az emberek nem aggódtak a bolhacsípés miatt. A kezeletlen ivóvíz miatt. A szúnyogok miatt. Az azbeszt miatt.
Képzelj el egy pestist, ami fülön keresztül terjed.
Az új halál, ez a pestis bárhol ott lehet. Egy dalban. Egy közleményben. Egy híradásban. Egy prédikációban. De elkaphatod egy utcazenésztől. Egy telemarketingestől. Egy tanártól. Egy internetről letöltött fájlból. Egy szülinapi üdvözlőlapról. Egy szerencsesütiből.
Tegyük fel, hogy egymillió ember néz egy tévéműsort, aztán másnap reggelre mind meghalnak egy reklámblokkban elhangzó kis dalocska miatt.
Képzeld el a rettegést.
Képzeld el, hogy újra beköszönt a sötét középkor. Az első pestisjárványokat felfedezők és kereskedők hurcolták be Kínából Európába. A tömegmédiában számtalan új lehetőség rejlik a betegség terjesztésére.
Képzeld el a lángoló könyvhalmokat. A hangszalagokat és filmeket, a számítógépeket, a rádió- és tévékészülékeket, amint felemészti őket ez a hatalmas máglya.”