Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A heroin-naplók - ,  ,

, ,

A heroin-naplók

Eredeti cím: The Heroin Diaries - A Year in The Life of a Shattered Rock Star
Fordította: Szabó Ádám

Kategória: albumok, zene,
Terjedelem: 440 oldal
Ár: 4900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-061-5
Kiadás éve: 2008

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:
A valaha kiadott egyik legdöbbenetesebb, függőségről szóló emlékiratban Nikki Sixx, a Mötley Crüe tagja megosztja velünk megigéző naplóbejegyzéseit abból az évből, mikor a heroin és kokain mámorában elvesztette az irányítást élete fölött – mindez az akkori ismerősök, valamint maga Nikki kommentárjaival övezve.

Mikor a Mötley Crüe pályája csúcsára ért, egy drog sem maradt tabu Nikki Sixx számára. Napokat töltött kokain- és heroin-mámorban – néha egyedül, néha más függőkkel, barátokkal, szeretőkkel együtt. A magaslatok igazán magasak voltak, és Nikki írása jól érzékelteti az eufóriát és az élvezetet. De a mélységek még mélyebbek voltak, és Nikki gyakran végezte a szekrényében, drogkészletével körülvéve, paranoiás téveszmék közepette.
Íme, Nikki elénk tárja e naplóbejegyzéseket – némelyik költői, némelyik bomlott elméjű, némelyik bizarr –, és visszaemlékezik azokra a kemény időkre. Tommy Lee, Vince Neil, Mick Mars, Slash, Rick Nielsen, Bob Rock, valamint ex-menedzserek, ex-barátnők és még sokan mások csatlakoznak hozzá.
Ez a kegyetlenül őszinte, lebilincselő, egyszerre sokkoló és megindító könyv, A heroin-naplók végigköveti Nikkinek azon évét, amikor a legmélyebbre süllyedt – és felidézi bátor döntését, melynek köszönhetően talpra állt és újra élni kezdett.

NIKKI SIXX Frank Feranna néven született, Seattle-ben nőtt fel, és tizenhét évesen költözött Los Angelesbe. 1981-ben lett a barátjával, Tommy Lee-vel alapított legendás rockbanda, a Mötley Crüe basszerosa. Mára családos ember és sokoldalú művész: dalokat ír, filmet készít, új zenekara, saját ruhamárkája van, és továbbra is zenél a Crüe-val.

IAN GITTINS tizenöt éve ír a zenéről és a populáris kultúráról különböző lapoknak, mint például a Q, a Melody Maker, a The Guardian, a Daily Telegraph, a Time Out és a The New York Times. Londonban él.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek

„Az évek során az emberek azzal próbálták enyhíteni a megrázkódtatást, hogy a Mötley Crüe miatt váltam függővé… de én nem hiszem, hogy így lett volna. Ez az egész bravúr az én művem volt. Már gyermekként sem hajlottam rá, hogy kitérjek a golyó elől. Mindig az első voltam, aki odaállt, hogy a szeme közé lőjenek. Makacs voltam, erős akaratú, és mindig készen álltam vállalni a bajt a káosz, a zavarodottság fokozása és lázadás szítása érdekében – ezek a jellemvonások tettek híressé, és később hírhedtté. A siker és bukás hozzávalói szép köntösbe burkolva, egy Molotov-koktél érzelmi stabilitásával. Aztán mikor a ’70-es évek végén L.A.-be költöztem, és fölfedeztem a kokaint, az csak fölerősítette ezeket az elbűvölő jellemvonásaimat. De az alkohol, az LSD, a kokain… futó kalandok voltak csupán. Amikor találkoztam a heroinnal, az volt az igaz szerelem.”

Nikki Sixx