Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A nagy kvízválasztó - NICHOLLS, David

NICHOLLS, David

A nagy kvízválasztó

Eredeti cím: Starter For Ten
Fordította: Lázár A. Péter

Kategória: Carta Light,
Terjedelem: 416 oldal
Ár: 3490 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-248-0
Kiadás éve: 2012

A nagy kvízválasztó - NICHOLLS, David megrendelése

Fülszöveg:
„Ami a csókolózást illeti, nyilván nem vagyok szakértő, de abban meglehetősen biztos vagyok, hogy ez csókolózás. Nagyon más, mint a Rebecca Epstein-féle élmény; Rebecca nagyszerű ember, remek vele lenni, meg minden, de Rebecca Epsteint csókolni zökkenőkkel teli élmény volt. Alice szájának viszont mintha nem lenne széle, csak melegsége, puhasága, és az egyikünktől, valószínűleg tőlem származó forró, mentolos, és igen-igen enyhe rossz lehelet ellenére ez lényegében maga a mennyország. Vagyis az lenne, ha nem nyilallna belém, hogy fogalmam sincs, mit csináljak a nyelvemmel, amely hirtelen mintha hatalmasra duzzadt húsdarab lenne: ilyesmit szorosan lefóliázva látni a hentesnél.”

David Nicholls angol regény- és forgatókönyvíró. Karrierjét színészként kezdte, de igazi hírnévre tévéjátékaival, színházi darabjaival, majd három regényével tett szert, melyek közül az Egy nap és A nagy kvízválasztó a filmvásznon is nagy sikert aratott.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek

Minden író életében eljön a pillanat, amikor terítékre kerülnek az iskolás évek, a kamaszkori szerelmek. Vannak, akik érzelgős nosztalgiával tárják elénk ifjúkori emlékeiket, másoknál a humor, az önirónia kerül előtérbe. David Nicholls esetében inkább az utóbbiak dominálnak, és minthogy angol szerzőről van szó, ez a humor igazi fanyar angol humor.
A nagy kvízválasztó hőse nagy reményekkel készül az egyetemre, annál is inkább, mert addigi, a szülői házban töltött éveit frusztrációval terhes időszakként élte meg. Szülei állandó veszekedésének és apja korai halálának nyomasztó emlékétől is menekül, amikor elkezdi egyetemi tanulmányait.
A regény cselekménye egy egyetemi kvízverseny köré rendeződik, ám valójában ez csak alibi, hogy egy különleges szerelmi történetet mondhasson el a szerző. Hősünk rendíthetetlen kitartással próbálja megnyerni a kvízcsapat egy másik tagja, Alice szeremét, aki viszont meglehetősen félvállról veszi a gátlásos kamaszt. Ismerős szituáció, de a számtalan remek mellékszereplő – akik olykor talán még a főszereplőtárs Alice-nél is izgalmasabban és érdekesebben megformált alakok –, illetve a rendkívüli humorral megírt, frappáns párbeszédek egyedivé, fordulatossá és megunhatatlanná teszik a történetet.