Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A beugró - NICHOLLS, David

NICHOLLS, David

A beugró

Eredeti cím: The Understudy
Fordította: Lázár A. Péter

Kategória: Carta Light
Terjedelem: 400 oldal
Ár: 2990 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-209-1
Kiadás éve: 2011

A beugró - NICHOLLS, David megrendelése

Fülszöveg:
„Nora szeme most csukva volt, arcával Stephen felé fordult, és Stephennek leesett, hogy szinte biztosan megúszná, ha megcsókolná. Ebbe azért alaposabban belegondolt. Olyasmi tán a csókolózás, amit „megúszni” kell? Kétség sem fért a helyzet felkavaró, részeg erotikájához, és bár ez éppenséggel nem volt teljesen ellenére, a doktor-viccek kezdtek az agyára menni, és az sem esett jól, hogy ezt a zavaros csábítási kísérletet sokkal inkább a whisky és a tabletták hatásának, illetve egyfajta bosszúállásnak érezte, mintsem a ki nem mondott szexuális vágy megnyilvánulásának.”

David Nicholls eddig három regényt írt. A másik kettőből, A nagy kvízválasztóból, illetve az Egy napból film is készült. Második regénye, A beugró talán mindhárom a közül a leginkább önéletrajzi ihletésű, ugyanis Nicholls hosszú éveken át maga is színész volt, és tapasztalatait remek iróniával dolgozta fel ebben a regényében.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

A beugró színházi regény a londoni West Endről. A cselekmény a szerelmi háromszög jól bevált receptjén alapul. A lúzer-szerepből szabadulni képtelen Stephen reménytelenül várja a nagy áttörés lehetőségét, hogy végre alkalma nyíljon megmutatni: többre hivatott az egyszerű beugró színészi sorsnál, ám Josh, a telt házas West End-i darab sztárja minden este pontosan érkezik, és bámulatosan professzionális színészi teljesítményével csak mind jobban elbizonytalanítja helyettesét. Miután a maga rafinált módján számtalanszor meg is alázza beugróját, Stephen a bosszú leleményes módját eszeli ki: úgy határoz, hogy elcsábítja Josh feleségét, Norát. Hármójuk konfliktusa nagyszerű lehetőséget teremt a szerző számára, hogy remek iróniával ábrázolja a londoni művészvilág szereplőinek intrikáktól, irigykedéstől, kicsinyes torzsalkodástól sem mentes mindennapjait: a színházi öltözők, a londoni nightclubok és partik világát.