Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Basszusgitárok könyve - BACON, Tony, MOORHOUSE, Barry,

BACON, Tony, MOORHOUSE, Barry,

Basszusgitárok könyve

Eredeti cím: The Bass Book
Fordította: Szántai Zsolt

Kategória: zene, albumok
Terjedelem: 176 oldal
Ár: 4600 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-094-3
Kiadás éve: 2009

Basszusgitárok könyve - BACON, Tony, MOORHOUSE, Barry, megrendelése

Fülszöveg:
A Basszusgitárok könyve az elektromos basszusgitárok történetét mutatja be az első, kezdetleges, mára legendássá vált példányoktól a legújabb, speciális igények szerint épített modellekig.
Leo Fender 1951-ben mutatta be a világnak a Fender Precision Basst, majd alig egy évtizeddel később megalkotta a másik, szintén klasszikussá vált modellt, a Jazz Basst is. Akkor még nem is sejthette, de ezeknek a hangszereknek a megjelenése valóságos forradalmat indított el a populáris zene hangzásvilágában.
A klasszikus, „két gitár, basszus, dob” felállás az ötvenes években, a basszusgitár megjelenésével egy időben vált jellemzővé a popzenében. A következő évtizedek során ez volt az alap, amelyre a modern zene legnagyobb része felépülhetett.
A basszusgitár a legjelentősebbek közé tartozik a 20. században megjelent hangszerek közül; a Basszusgitárok könyve az első tanulmány, amely a legfontosabb gyártók története mellett bemutatja a legnagyobb hatású basszusgitárosokat is.
A hangszer történetének részleteit a gitárépítőkkel és szakemberekkel, illetve a jelentős zenészekkel – például Paul McCartneyval – készített interjúk világítják meg. A kötet szerzői bemutatják az első modelleket, illetve a hangszer különböző változatait.
A részletes ismertetőket gazdag, színes képanyag egészíti ki; kiváló minőségű fotókon tanulmányozhatjuk a ritkaságokat, a szokatlan példányokat. A referenciafejezetben a Fender modellek adatbázisán kívül az Alembictől a Yamaháig pontos információkat találhatunk tizenhat legfontosabb gyártó basszusgitárjairól.
Minden, amit tudni kell a basszusgitár történetéről, a gyártókról, a modellekről.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

A Basszusgitárok könyve bemutatja az elektromos basszusgitár történetét – a Fender klasszikussá vált Precision és Jazz modelljeitől kezdve az Alembic, az Ampeg, a Danelectro, a Fodera, a Gibson, a Hofner, a Lakland, a Music Man, a Rickenbacker, a Squier, a Steinberger, a Warwick basszusgitárjain át az öthúros, hathúros, szintetizátoros, fretless, műanyagból épített és digitális változatokig.
A kötet aktuális, naprakész információkat és fantasztikus, kiváló minőségű fotókat tartalmaz.
Kaliforniában az 1950-es évek elején a Fender cég megépítette a világ első basszusgitárját. Akkor még senki sem tudta, de a Fender Precision Bass valóságos forradalmat indított el a populáris zenében. A könyv bemutatja, hogyan zajlott le ez az átalakulás, és milyen hatást gyakorolt a modern zenére.
Olyan neves basszusgitárosokat vonultat fel e kötet, mint Jack Bruce, Stanley Clarke, Les Claypool, Bootsy Collins, Bernard Edwards, John Entwistle, Flea, Larry Graham, Peter Hook, Anthony Jackson, James Jamerson, John Paul Jones, Paul McCartney, Marcus Miller, Joe Osborn, Pino Palladino, Jaco Pastorius, Chuck Rainey, Chris Squire és Nathan Watts.
Ritka példányokról készült fényképek, értékes referenciaadatok, a tizenhat legfontosabb gyártó modelljeire vonatkozó információk, minden részletre kiterjedő Fender-adatbázis…

„Az első igazi basszusgitár-történet.”
Bass Player

„Informatív, olvasmányos, hasznos adatokat tartalmazó kiadvány.”
The Music Player

„Mindenkinek kötelező!”
Vintage Guitar Magazine