Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Felhõatlasz - MITCHELL, David

MITCHELL, David

Felhõatlasz

Eredeti cím: Cloud Atlas
Fordította: Bajtai Zoltán, Borbás Mária, Czigányik Zsolt, Falvay Dóra, Hordós Marianna, Polyák Béla

Terjedelem: 576 oldal
Ár: 3490 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-220-6
Kiadás éve: 2012

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

MINDEN ÖSSZEFÜGG

Egy zaklatott életű ifjú zeneszerző az ihlet pillanatában ráérez az örökkévalóságra. Sorsszerű viszonyok, cinikus érzelmek és látnoki szerelmek motívumaiból hat történet rajzolódik ki, melyek mindegyike túlmutat önmagán – egy leírhatatlan harmónia felé. Ez az átkozottul tökéletes összhang szólal meg a Felhőatlasz olvasóiban.

David Mitchell bravúros felépítésű, virtuóz nyelvezetű művében az összefonódó életek minden időbeli és térbeli határt átlépve hatnak egymásra. A lelkek korokon és kontinenseken át vándorolnak, akár az égbolton átvonuló felhők.
De ki irányítja sorsunkat: mi magunk vagy valamilyen külső erő? Képesek vagyunk-e tanulni a múltból, az előző életekből, vagy az emberiség újra és újra elköveti ugyanazokat a hibákat?
A regényből a Mátrix-trilógia és A parfüm rendezői forgattak vibrálóan szellemes filmet.

„Az eddigi legmerészebb vállalkozás… egyedi teljesítmény egy rendkívül tehetséges és nagyratörő író tollából.” Matt Thorne, Independent on Sunday
„David Mitchell egy hullámvasútra csábítja olvasóit, akik először vonakodva szállnak fel, de miután belevágtak a kalandba, nem akarják, hogy véget érjen az út. Velem legalábbis ez történt.”
A.S. Byatt, Guardian
„A jövőbe látás, az elmélkedés és a szórakoztatás ragyogó, elégikus egyvelege.” Neel Mukherjee, The Times
„A mód, ahogy Mitchell a Felhőatlasz történetét elmeséli, valósággal rabul ejtett.” Lawrence Norfolk, Independent


„Fiatalkoromban csak háromszor-négyszer pillanthattam meg a Boldogság szigetét, mielőtt eltűnt a ködben, a semmiben, a hidegfrontokban, gonosz szelekben és ellenapályokban… Azt hittem, ez a felnőttkor. Mivel úgy gondoltam, hogy a boldogság életutam állandó jellemzője lesz, nem törődtem azzal, hogy feljegyezzem: milyen szélességi és hosszúsági fokon található, és honnan közelíthetem meg. Fiatal, rohadt bolond. Mit nem adnék most az örökké állandó kimondhatatlan sosem változó térképéért? Hogy legyen, úgymond, egy atlaszom a felhőkről.”