Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Az igazi kaland - MEE, Benjamin

MEE, Benjamin

Az igazi kaland

Eredeti cím: We Bought A Zoo
Fordította: Borbás Mária

Kategória: film,
Terjedelem: 248 oldal
Ár: 2490 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-240-4
Kiadás éve: 2012

Az igazi kaland - MEE, Benjamin megrendelése

Fülszöveg:
Benjamin Mee, a szabad szellemű, állatbarát újságíró egy régóta dédelgetett álomtól vezérelve londoni lakását és a nagyvárosi mókuskereket egy dél-franciaországi tanya nyugalmára cseréli. Gyönyörű feleségével és két gyermekükkel színes élővilág lakta, idilli környezetben telnek mindennapjaik, ám a harmónia egy szempillantás alatt szertefoszlik: Mee feleségénél, Katherine-nél súlyos betegséget diagnosztizálnak.
A rosé illatú idill nyugalmát nemcsak a gyilkos kór formájában felbukkanó átok veszélyezteti, hanem egy ingatlanközvetítői brosúrában rejtőző áldás is, egész pontosan egy hirdetés, amely a Dartmoor Vadasparkot kínálja eladásra.
A családi körben működtetett állatkert látomása szinte a teljes Mee famíliát rabul ejti – többek között a hetvenes évei közepén járó, szafaritúrákon oroszlánokat simogató édesanyát, aki még a tetemes családi örökséget is hajlandó feláldozni az állatkertért.
Persze a siker és az állatkert megnyitása felé vezető úton akadályok tömege tornyosul Benjamin és hűséges segítői elé: borúlátó bürokraták, fukar bankok, szabadságvágytól fűtött farkasok, valamint véget nem érő felújítási munkálatok nehezítik a célba érést.

A Guardian egykori munkatársának első könyvében a szépirodalmi, dokumentarista, illetve tudományos elemek Gerald Durrell műveit idéző egyveleget alkotnak: Benjamin Mee gördülékeny, humoros stílusa letehetetlenné teszi a Dartmoor Vadaspark újjászületésének történetét.

Állatkert és család: egykutya! Mindkettő kész cirkusz, és maga a hullámvasút!