Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Mr. Nice - MARKS, Howard

MARKS, Howard

Mr. Nice

Eredeti cím: Mr Nice
Fordította: Illés Róbert

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 474 oldal
Ár: 4990 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-066-0
Kiadás éve: 2009

Mr. Nice - MARKS, Howard megrendelése

Fülszöveg:
Howard Marks, aki 1945-ben egy kis walesi bányászfaluban, Kenfig Hillben született, az Oxfordi Egyetem elvégzése és a brit titkosszolgálattal való rövid együttműködés után „minden idők legrafináltabb drogbárójaként” (Daily Mirror) híresült el. Howard 1996-ban írta meg önéletrajzát, a Mr. Nice-ot, amit több nyelvre is lefordítottak, és világszerte a könyveladási listák élmezőnyében szerepel, 2001-ben pedig összeállította a Howard Marks drogtörténetei című kötetet.
Marks 1997-ben szerepelt először élőben a nagy nyilvánosság előtt, és Nagy-Britannia-szerte kiváló kritikákat kapott. Mára már legendássá vált egyszemélyes kabaré-előadása, az An Audience with Mr. Nice (Egymás közt Mr. Nice-szal) mindenfelé telt házakat vonz.
Howard Marks népszerű weboldalt (www.mrnice.net), lemeztársaságot (Bothered) és indiai kendermag-forgalmazó céget (Mr Nice Seed Bank) tart fenn. Ezenkívül havi rovatot vezet a Loaded magazinban, de írt vezércikkeket az Observer, az Evening Standard, a Time Out és a Guardian számára is, melyekben a könnyű drogok legalizálása melletti érveit fejti ki.
Az 1980-as években Howard Marks negyvenhárom álnevet, nyolcvankilenc telefonvonalat használt, és huszonöt, a világ különböző pontjain bejegyzett kereskedelmi vállalat tulajdonosának mondhatta magát.
Karrierje csúcsán közel harminctonnás marihuána-szállítmányokat csempészett át határokon, és olyan szervezetekkel állt kapcsolatban, mint az MI6, a CIA, az IRA és a maffia. Az USA Kábítószerellenes Ügyosztályának (a DEA-nak) az egész világra kiterjedő akciója eredményeként Marksot végül elkapták, és az indianai Terre Haute fegyintézetben letöltendő huszonöt év börtönbüntetésre ítélték. A humoros, kedves és őszinte Mr. Nice-ban Howard Marks saját élettörténetét meséli el.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Az egyik legjobb barátom dobott fel. Mi lett a lojalitással, az összetartással, a hittel, a bizalommal, a bajtársiassággal, a romantikával? Hová tűntek? Vagy mindez csak ostobaság volt? Persze hogy az volt. Mi nem a maffia voltunk. Vagy az IRA. De még csak nem is Robin Hood és a bandája. Mi csak egy maroknyi könnyelmű fickó voltunk, akik az egyszerűbb utat választották, és nem akartak beilleszkedni ebbe az őrült, könyöklő világba. Az Alcatrazt meg a Sing Singet nem nekünk találták ki.”