Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A Kaláka (első) 40 éve - LETTNER Krisztina (szerk.), HORVÁTH Bence (szerk.), TAKÁCS M. József (szerk.),

LETTNER Krisztina (szerk.), HORVÁTH Bence (szerk.), TAKÁCS M. József (szerk.),

A Kaláka (első) 40 éve

Eredeti cím: -
Fordította: -

Kategória: zene, albumok
Terjedelem: 344 oldal
Ár: 5900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-143-8
Kiadás éve: 2010

A Kaláka (első) 40 éve - LETTNER Krisztina (szerk.), HORVÁTH Bence (szerk.), TAKÁCS M. József (szerk.), megrendelése

Fülszöveg:
A könyv első részében Krizsó Szilvia interjúi olvashatók a mai és valaha volt Kaláka tagokkal, akik mesélnek szépről-jóról, de nem csak a szépre emlékeznek. (Gryllus Dániel, Radványi Balázs, Gryllus Vilmos, Becze Gábor, Mikó István, Huzella Péter, Dabasi Péter, Veress Panka, Jorgosz Tzortzoglou, Kobzos Kiss Tamás, Major Gábor).
Kronológia régi és kevésbé régi plakátokkal, diszkográfia.
A második részben a negyvenedik év jelentősebb eseményei - erdélyi turné Kányádi Sándorral, Kaláka 40 a Marczibányi téren, Jubileumi koncert a Művészetek Palotájában, Csillagzene, Meglepetéskoncert 2009. december 27-én, az ott fellépő művészek gondolataival az együttesről.
Mindez összesen 380 archív fekete-fehér és színes fotóval illusztrálva.
Az előszót írta Lackfi János költő.
Az albumhoz ajándék a Meglepetéskoncertről készült 180 perces dvd, melyen újra felelevenednek az év végi felejthetetlen este megható és vidám pillanatai.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„...Vissza a fiúkhoz. Élmény volt a személyes találkozó. Miközben a színpadon a lehető legtökéletesebb egység jellemzi őket, külön-külön hihetetlenül különbözőek. Olyanok, mint a hangszereik. Más-más húrt kell megpendíteni rajtuk, hogy felszabaduljanak, megnyíljanak és – ha nem is a szó szoros értelmében – muzsikáljanak. Ami viszont mindegyikükben ott van, és nem csak a mélyben, a zene szeretete, tisztelete. Ez átsüt minden mondatukon, mozdulatukon. Az is közös, hogy szerények, amikor magukról beszélnek, de büszkék, amikor a zenekarról. Mintha az együttes nélkül nem lennének azok, amik. És ez valósznűleg így is van. A Kaláka nem csak zenészek egyvelege. A Kaláka sokkal több ennél. Érzés- és ízlésvilág, vagy ha tetszik, életérzés. Olyasvalami, ami ma hatalmas kincs. És ők úgy őrzik ezt a kincset, hogy mindenkinek adnak belőle. Csak sorba kell állni. Közönségként, gondolom, többször megtették már. Most olvasóként invitálom ugyanerre önöket. És tudják mit? Utána önök is adják tovább másoknak. Hogy az egész világ Kaláka lehessen.”

Krizsó Szilvia