Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Szülés gyöngéden - LEBOYER, Frédérick

LEBOYER, Frédérick

Szülés gyöngéden

Eredeti cím: Si l'enfantement m'était conté
Fordította: Tóth Krisztina

Kategória: gyermekvárás, gyermeknevelés
Terjedelem: 277 oldal
Ár: 2500 Ft
ISBN-szám: 963-9303-40-2
Kiadás éve: 2002

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

Ez a mű nem valamiféle folytatása A gyöngéd születés című könyvnek, hanem egy azt kiegészítő szöveg, annak mintegy előzménye, egy hozzá tartozó, mindeddig hiányzó fejezete. Ahogy az éremnek is két oldala van, s a kettő együtt alkotja magát a pénzt, úgy a szülés is több dologból áll össze: van a munka része, amelyet a nő végez és él át magában: a vajúdás és a szülés; s van a másik rész, mely általa történik, az érem másik oldala: itt jelenik meg a gyermek, ezt hívjuk születésnek. Világra jön az esemény hőse, s belépése egyúttal távozás is abból a másik, benti világból, az anyaméhből, melyet olykor talán túlságosan is gyorsan kell elhagynia.
A szülés és a születés fájdalommal jár. És, ami még fontosabb, szorongással. A nő szenvedéséről és szorongásáról már eddig is sokat tudtunk. A gyermekéről mind ez idáig szinte semmit. A gyöngéd születés reményeink szerint talán javított valamit ezen a siralmas helyzeten.
S talán változtatott egy keveset az esemény főszereplőjének mind ez idáig oly mostoha fogadtatásán. Maradt azonban a nő szenvedése, melyre számtalan gyógyírt kínál a tudomány, s ezek közül némelyik egyenesen a „fájdalom nélküli szülés” ígéretével kecsegtet. Mi nem valami új módszert akarunk itt ismertetni, ellenkezőleg! Inkább teljesen más szemszögből, új nézőpontból közelítünk a kérdéshez.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.