Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 395

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 438

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 440
LAMPSZOSZ Pariszula SWANBERG Lena Katarina : Bagdad hercegnője - Életem Szaddámmal - on-line megrendelhető
Újdonságok hírcsatorna
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 656
Cartaphilus Könyvkiadó

Bagdad hercegnője - Életem Szaddámmal - LAMPSZOSZ, Pariszula, SWANBERG, Lena Katarina,

LAMPSZOSZ, Pariszula, SWANBERG, Lena Katarina,

Bagdad hercegnője - Életem Szaddámmal

Eredeti cím: Mitt liv med Saddam
Fordította: Papolczy Péter

Terjedelem: 320 oldal
Ár: 2900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-221-3
Kiadás éve: 2011

Bagdad hercegnője - Életem Szaddámmal - LAMPSZOSZ, Pariszula, SWANBERG, Lena Katarina, megrendelése

Fülszöveg:
Pariszula Lampszosz éppen betöltötte a tizenhatodik életévét, amikor megismerkedett Szaddám Huszeinnel. 1968-at írtunk. Pariszulát a szépsége miatt „Bagdad hercegnője”-ként ismerték, és egy Bagdadban élő, vagyonos görög család egyetlen lánygyermeke volt. A harmincas éveiben járó Szaddám Huszein már ekkor befolyásos ember volt az egyre nagyobb hatalommal bíró Baath pártban.
Azonnal vonzalmat éreztek egymás iránt, és Pariszula sorsa megpecsételődött. A bonyodalmas és szenvedélyes kapcsolat a hosszú megszakítások ellenére harminc éven át tartott.
Lena Katarina Swanberg újságírónő sok időt áldozott a Pariszula Lampszosszal készített interjúkra, majd megírta a rettegett diktátor árnyékában töltött évtizeddek izgalmas történetét.

Lena Katarina Swanberg újságírónő több remek életrajz írója. Feldolgozta többek között a tizenkilenc éves, kurd származású svéd nő, Pela Atroshi történetét, akit egy iraki rokonlátogatás során a saját családja ölt meg „becsületből”. A thaiföldi szökőárral az olvasókat Pigge Werklin svéd üzletember sorsán keresztül ismertette meg, aki az egész családját elvesztette a tragikus napon.
Ezúttal Szaddám Huszein Irakjába kalauzol minket a diktátor egyik ágyasának segítségével.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Szaddám Huszein politikai hatalmát számos megfigyelőjén keresztül gyakorolta. Ahogy nőtt a hatalma, úgy kívánt egyre több megfigyelőt, és az üldözési mániája is egyre súlyosbodott. De amennyire meg tudom ítélni, amikor fiatalkorában megismertem Szaddám Huszeint, alapjában nem volt gonosz ember. Hatalomvágyó, igen. Erőteljes, nagyon is. Gátlástalan, hogyne. Aki kész átgázolni hullákon, hogy keresztülvigye az akaratát, kétségtelenül.
De minden józan ítélőképességet nélkülöző őrült? Életveszélyesen zsarnoki, határtalanul kegyetlen? Betegesen paranoiás? Mindez később jött.
És állítom, hogy a mi kapcsolatunkat illetően Szaddám nem változott nagyon sokat az évek során. Szaddám tudta, hogy erős vagyok. Hogy érzelgősségem a gyenge oldalam, de elég volt megengednie, hogy kimutassam az érzelmeimet, és az ő élete könnyebb lett. A férfiak a vidám nőket szeretik, akikkel könnyű együtt vacsorázni, akik nem fárasztják ki őket a társalgásukkal.”