Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Kutya egy Kalevala - KUNNAS, Mauri

KUNNAS, Mauri

Kutya egy Kalevala

Eredeti cím: Koirien Kalevala
Fordította: Jankó Szép Yvette

Kategória: gyermekkönyvek
Terjedelem: 64 oldal
Ár: 2490 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-211-4
Kiadás éve: 2011

Kutya egy Kalevala - KUNNAS, Mauri megrendelése

Fülszöveg:
HŐSEBEPOSZ, KALANDREGÉNY, ŐSI MÍTOSZOK ÚJ KUTYABŐRBEN – MAURI KUNNAS ÖSSZETÉVESZTHETETLEN STÍLUSÁBAN.
Hajdanában, réges-régen, akkortájt, mikor világunk gyermekcipőben szaladgált, élt valahol messze földön, Kalevala háza táján egy vad, virgonc kutyafalka, Vejnemöjnen vadóc népe. Szomszédukban, Pohjolában hőzöngő, hitvány farkasnép, kutyák s farkasok földje közt pedig makacs macskanépség éldegélte hét életét. Kutyáink és farkasaink nem élhettek békességben, marakodtak bizony gyakorta, ki az úr az erdők felett. Egymás torkának azonban nem ugrottak, ha nem kellett. Éltek bele a világba, kutya-macska barátságba’.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Vakkantó vén Vejnemöjnen, kutyaidők nagy tudósa volt a csahos kutyatörzsnek leghíresebb varázslója, dicső dörmögő dalosa. Azt ugatták róla, hogy már akkor is ott sündörgött ő, mikor e kutya világot kölykezték... nem, teremtették.
Ott kutyálkodott hát hősünk, mint minden más hű házőrző, Kalevala kövei közt, nem rágódva életén, csak vejnölei velős csonton. Messzi szállt vonításának, vakkantótudományának híre.
Élt egy süldő kutyakölyök egy, kettő vagy talán három jó kutyaugatásnyira tőle. Úgy hívták, Joukahajnen. Bősz csahos kutya hírében állt maga is, azt morogták: falufelugató bajnok.”