Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A Paganini-szerződés - KEPLER, Lars

KEPLER, Lars

A Paganini-szerződés

Eredeti cím: Paganinikontraktet
Fordította: Papolczy Péter

Kategória: Carta Light
Terjedelem: 556 oldal
Ár: 3490 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-195-7
Kiadás éve: 2011

A Paganini-szerződés - KEPLER, Lars megrendelése

Fülszöveg:
VALÓRA VÁLTOM A LEGSZÖRNYŰBB RÉMÁLMAIT…

A Paganini-szerződés egy félelmetesen izgalmas bűnügyi regény, ami egyértelműen bizonyítja, hogy Lars Kepler, aki első könyvével, A hipnotizőrrel elsöprő sikert aratott Svédországban és külföldön egyaránt, ereje teljében tért vissza.
Lars Kepler deres szakállú, egyedülálló férfi. Kedves, de riadt tekintete van, és reggelente szívesen iszik egy csésze teát. Éjszaka egy szállóban dolgozik, a regényeit nappal írja. Az Ahndoril szerzőházaspár legalábbis ezeket állította egy interjú során az írói álnevüket viselő kitalált személyről.
Joona Linna bűnügyi felügyelő A hipnotizőr című krimiben a sivár, reménytelen skandináv télben eredt egy elrabolt kisfiú nyomába. Ezúttal az üde stockholmi nyárban kell megoldania élete egyik legnagyobb rejtélyét, és megküzdenie a legveszedelmesebb férfival, akivel valaha összehozta a sors. Hogyan fullad vízbe valaki egy hajó fedélzetén? Miért akasztja fel magát egy kiváló egészségnek örvendő, magas rangú köztisztviselő a csillárra?
Joona Linna ezúttal is bízik a megérzéseiben, de feltevéseit derekas rendőri munkával alá is támasztja. Nyomokat keres, nézi, hol poros a könyvespolc, törölt e-maileket állít vissza, hogy lassanként összeálljon a történet, amelyben fontos szerep jut a svéd fegyverexportőröknek. De vajon mi rejtegetnivalójuk van a fegyvergyáraknak? És miért bukkan fel lépten-nyomon a „rémálom” szó? Talán azért, mert vannak szerződések, amiket a halállal sem lehet felmondani…
A Paganini-szerződés egyszerre igyekszik az akciódús kalandregények és az analitikus krimik rajongóinak kedvében járni. És akik A hipnotizőrben leginkább a borzongást szerették, most sem fognak csalódni.

Lars Kepler 1966-ban született Helsingborgban. Majd 1967-ben Stockholmban. Színműveket és életrajzi regényeket írt, többek között Ingmar Bergman rendezőről és Tycho Brache csillagászról. 1996 óta házasságban él önmagával, három lánya van.
A Lars Kepler név ugyanis egy szerzőházaspár (Alexandra Coelho Ahndoril és Alexander Ahndoril) írói álneve.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„John Bengtsson elsétált a szárnyas ajtóig, kinyitotta, és benézett a szalonba, ahonnan magas, kazettás ablakok nyíltak. A kinti nyári fények megtörtek a felső kazetták kis üvegtábláin.
Egy férfi lebegett a fehér szoba közepén.
Természetfeletti jelenségnek tűnt.
John Bengtsson a halott férfit bámulta. Egy örökkévalóságnak tűnt, mire meglátta a lámpakampóra kötött szárítókötelet.
A jól öltözött férfi teljesen mozdulatlan volt, mint aki megdermedt ugrás közben, a bokája kifeszült, cipője orra a földre mutatott.
Felakasztották – de ennél többről volt szó, valami nem stimmelt, valami nem volt rendjén.
John Bengtsson nem léphette át a küszöböt. A tetthelynek érintetlennek kellett maradnia. A szíve gyorsan vert, érezte doboló pulzusa nehéz ütemét, nagyokat nyelt, de nem tudta levenni tekintetét az üres szobában lebegő férfiról.
Egy hang szólalt meg John Bengtsson fejében, nem több egy suttogásnál: Joona, beszélnem kell Joona Linnával.
A szobában a felakasztott férfi minden valószínűség szerint Carl Palmcrona, az STF igazgatója.
A kötelet a mennyezet közepén lévő stukkóból kiálló lámpakampóra kötötték.
Nem volt mire felmásznia, gondolta John Bengtsson.”