Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A hipnotizõr - KEPLER, Lars

KEPLER, Lars

A hipnotizõr

Eredeti cím: Hypnotysören
Fordította: Papolczy Péter

Kategória: szépirodalom, Carta Light
Terjedelem: 556 oldal
Ár: 3900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-161-2
Kiadás éve: 2010

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:
A hipnotizőr a közelmúlt legsikeresebb skandináv krimije: a megjelenése óta eltelt egy évben több mint félmillió példány kelt el belőle a Magyarországénál kisebb lakosságú Svédországban. Az eladási listákon még ma is dobogós helyen szerepel, és többnyire csak a szerző(k) nemrég a boltokba került újabb kötete tudta maga mögé utasítani. Fogadtatását jól jellemzi, hogy a stockholmi kiadó már a regény megjelenése előtt közel harminc országba eladta a mű külföldi kiadási jogát. Ez a hatalmas nemzetközi siker igazolni látszik azon kritikusok véleményét, akik A hipnotizőrt minden idők legkitűnőbb skandináv bűnügyi regényei közé sorolták. Nem meglepő tehát, hogy a filmesek is azonnal lecsaptak a történetre: a könyv alapján már készül a film, melynek bemutatója 2011-ben várható. A regény egyébként az első kötete egy rendkívül izgalmasnak ígérkező krimisorozatnak, melyben mindig Joona Linna, a minden nagyképűsége ellenére is rokonszenves rendőrfelügyelő oldja meg a véres rejtélyeket.

Lars Kepler 1966-ban született Helsingborgban. Majd 1967-ben Stockholmban. Színműveket és életrajzi regényeket írt, többek között Ingmar Bergman rendezőről és Tycho Brache csillagászról. 1996 óta házasságban él önmagával, három lánya van.
A Lars Kepler név ugyanis egy szerzőházaspár írói álneve. A szerző(k) kilétét fedő homály csak tovább fokozta az eleve óriási várakozást és médiafigyelmet a regény svédországi megjelenése előtt. Folytak a találgatások: volt, aki az álnév mögött Henning Mankellt gyanította, de akadtak olyanok is, akik azt az elméletet hangoztatták, miszerint Stieg Larsson él, és ő írta ezt a remekbe szabott krimit.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek

„A hipnózisban még kézzelfoghatóbb, hogy a múlt nem múlt el.”
Egy sportpályához tartozó öltözőben brutálisan meggyilkolt és megcsonkított férfi holttestére bukkannak. Feleségét és két gyermekét értesíteni akarják, de a családi otthonban is a mészárlás nyomai fogadják a rendőröket. Úgy tűnik, valaki az egész Ek család kiirtását tűzte ki célul. Nem végzett azonban maradéktalanul alapos munkát, a kamasz fiú, Josef, válságos állapotban ugyan, de életben maradt.
Amikor Joona Linna bűnügyi felügyelő értesül egy harmadik gyermek, egy nagylány létezéséről, mindent el akar követni, hogy hamarabb találja meg, mint a gyilkos. Az egyetlen élő szemtanú, Josef kihallgatása a fiú sokkos állapota és gyéren pislákoló tudata miatt akadályokba ütközik. Hacsak…
Joona Linna a nyomozásba bevonja dr. Erik Maria Barkot, a híres hipnotizőrt. Bark a jó ügy érdekében megszegi tíz éve tett szent fogadalmát, miszerint felhagy a hipnózissal. Josef módosult tudatállapotban felidézett emlékei azonban felkészületlenül érik az orvost és a felügyelőt egyaránt.
Félelmetes, gyorsan pergő eseménysor veszi kezdetét, és Eriknek ezúttal saját eltemetett emlékei mélyére kell ásnia, ha meg akarja óvni családját a széthullástól és a visszafordíthatatlan tragédiától. Az idő ellene dolgozik.