Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Egy évem az Írás szerint - JACOBS, A.J.

JACOBS, A.J.

Egy évem az Írás szerint

Eredeti cím: The Year of Living Biblically
Fordította: Gázsity Mila

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 467 oldal
Ár: 3990 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-072-1
Kiadás éve: 2008

Egy évem az Írás szerint - JACOBS, A.J. megrendelése

Fülszöveg:
Arnold Stephen Jacobs (1968) bölcsészkart végzett újságíró, az Esquire szabadúszó szerkesztője feleségével és három gyermekével New Yorkban él. A zsurnalisztáknak ahhoz a fajtájához tartozik, amelyik maga teremti meg a szituációt, majd utóbb megírja, kielemzi. Mára a módszer valódi klasszikusává nőtte ki magát.
Kísérletező kedvének kezdetben azzal adta tanúbizonyságát, hogy az első betűtől az utolsóig elolvasta az Encyclopaedia Britannica mind a harminckét kötetét, mondván: „alázatteljes kísérletet” tesz arra, hogy „a világ legokosabb embere” váljék belőle. Próbálkozását szép siker koronázta – no nem abban az értelemben, hogy utóbb a „Legyen Ön is milliomos”-ban meg tudta volna mondani, mi az az erythrocita – hanem éppenséggel könyvsiker.
Újabb „alázatteljes kísérlete” ismét csak bestsellert eredményezett. Az Egy évem az Írás szerint még híresebbé tette. Műve, melyet kiadónk most a magyar közönség számára is hozzáférhetővé tesz, zajos – és pozitív – médiavisszhangot vert, a Paramount Pictures pedig opciót szerzett a megfilmesítésére. Más akciói nem kevesebb babért termettek számára. Legutóbbi megmozdulása az volt, hogy Wikipédia-szócikket íratott magáról, amelyből – az önkéntes külső szerkesztők módosítgatásai nyomán – alkalmasint tulajdon édesanyja sem ismert volna rá.
Egyebekben hivatását és családi kötelezettségeit nagyon is komolyan vevő férfiú – talán maga az Élet nem olyan komoly, mint általában gondoljuk. Alighanem erre óhajt rámutatni termékeny és sikeres munkálkodásával.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

A kérdésre, hogy „Isten igéje-é a Szentírás?”, legalábbis három válasz adható. „Nem” – mondja az ateista (sőt, az Ószövetségről legalább egy szakadár katolikus teológus is ezt állítja). „Igen” – mondják a hívő keresztények, a zsidók és a muszlimok, ki-ki a maga megszorításaival, azzal például, hogy minden szóról szóra úgy van, ahogy az Úrtól sugalmazott szent iratok állítják. Hogy – mondjuk – Noé (szerintük) serdülőkorú dinoszauruszokat is megmentett bárkáján, vagy hogy a mérges kígyók nem tehetnek kárt egy igazán karizmatikus keresztényben… „Nem tudjuk és nem is tudhatjuk” – vélekednek az agnosztikusok, amit Pascal azzal is megtold, hogy a hit mindenképpen praktikus, mert ha az Írásnak igaza van, végül csakis jól járhatunk.
Jacobs leginkább a harmadik csoportba sorolja magát, és egy évig tartó projektuma alatt arra vállalkozott, hogy megpróbálja a lehető leghívebben követni a bibliai parancsolatokat-meghagyásokat-szabályokat. Természetesen azzal a céllal, hogy írásban is megörökítse ezt a különös esztendőt: ennek a dokumentuma az Egy évem az Írás szerint.