Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Sziget - HUXLEY, Aldous

HUXLEY, Aldous

Sziget

Eredeti cím: Island
Fordította: Vízi Katalin

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 504 oldal
Ár: 3900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-049-3
Kiadás éve: 2008

Sziget - HUXLEY, Aldous megrendelése

Fülszöveg:

Hogyan lesz egy mindenből kiábrándult, cinikus angol újságíróból a jó ügyért mindenre, de főleg saját korábbi énjének meghaladására képes, boldog szerető és bölcs délszigeti reformgondolkodó?
Valahogy úgy, ahogy egy sor kegyetlen társadalomszatíra és két disztópia – a Szép új világ és a Majmok bombája – szerzője is eljuthatott az emberiség felemelkedésének lehetősége mellett hitet tévő pozitív utópia, a Sziget profetikus álmáig. Utolsó befejezett művében Huxley elmondja, miként kerülhetjük el az öncélú technológiai haladás által kiüresített puszta ország és az önmagát eltörlő civilizáció romjain tenyésző átokföldje sivár tájait, hogy megtaláljuk azt az édeni világot, ahova az emberiség ősidők óta vágyakozott. Ugyan a végkifejlet nélkülöz mindenféle naiv, kincstári optimizmust, e könyv mégiscsak egy, az ember kollektív jövőjét bizakodással szemlélő író testamentuma.
Nem véletlenül lett a Sziget a hatvanas-hetvenes évek ifjúsági ellenkultúrájának is megkerülhetetlen alapműve.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„– A tantra hatalmas téma, és legnagyobbrészt, legalábbis szerintem, butaság és babonaság – amivel még csak foglalkozni sem érdemes. De van egy magva, és annak nagyon is van értelme.
Ha valaki tantrikus, az nem azt jelenti, hogy elítéli a világot és az evilági értékeket. Nem próbál az élettől különálló nirvánába menekülni, ahogyan azt a déli iskolához tartozó szerzetesek teszik. Nem, nagyon is elfogadja a világot, és megpróbálja a saját hasznára fordítani; ahogyan megpróbálja a saját hasznára fordítani minden egyes tettét, mindent, ami vele történik, amit csak lát, hall, megízlel és megérint – mindezeket a saját magunk börtönéből való megszabadulás megannyi eszközének tekintve.
– Jól beszél – mondta Will az udvarias szkepszis hangján.
– Nem pusztán ennyiről van szó – erősködött Ranga.”