Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A boszorkányok elveszett könyve - HARKNESS, Deborah

HARKNESS, Deborah

A boszorkányok elveszett könyve

Eredeti cím: Discovery of Witches
Fordította: Baló András Márton

Kategória: Carta Light
Terjedelem: 700 oldal
Ár: 3990 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-191-9
Kiadás éve: 2011

A boszorkányok elveszett könyve - HARKNESS, Deborah megrendelése

Fülszöveg:
„Végül Matthew megadta magát a túlélési ösztönnek. Száját rátapasztotta karom belső oldalára; éreztem puha bőrömön éles fogát. Nyelvével könnyedén megtapogatta a csipkés szélű vágást, és kitágította. Hosszan és erősen szívta a vért az ereimből. Hirtelen rémület öntött el.
A bőre kezdett veszíteni sápadtságából, de a vénás vér nem lett volna elég ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjön. Reméltem, hogy ha megízlel, attól teljesen elveszti az önuralmát, és megteszi a következő lépést, de biztos, ami biztos, megkerestem a kezemmel a fehér nyelű kést…
…Miközben a vérem szívta, én csókolni kezdtem. A hajam az arcába hullott, és ismerős illatom összekeveredett a vérünkével. Távoli, halványzöld tekintetét felém fordította, mintha nem lenne biztos a kilétemben. Megint megcsókoltam, megízlelve a véremet a nyelvén.
Két gyors, egyenletes mozdulattal, amiket akkor se tudtam volna megakadályozni, ha akartam volna, Matthew megragadta a hajamat a tarkómnál, aztán hátradöntötte és oldalra fordította a fejem, majd a torkomhoz érintette a száját. Akkor már nem rettegtem, hanem megadtam magam.”

Deborah Harkness (1965) a Dél-Kaliforniai Egyetem történelemprofesszora. Két jelentős tudományos munkája után ez az első regénye, mely igazi sikerkönyv lett: a megjelenés hetében felkerült a New York Times bestseller-listájára, és eddig 34 országban adták ki.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

Diana Bishop, az alkímia történetével foglalkozó fiatal történész – aki akarata ellenére lett boszorkány, és azért választotta a tudományos pályát, mert így kíván megszabadulni e terhes örökségtől – az oxfordi Bodley könyvtárban ráakad egy titokzatos, elveszettnek vélt könyvre, az Ashmole 782 névre hallgató kéziratra.
Rajta kívül azonban más túlvilági lények, démonok és vámpírok is ott nyüzsögnek a könyvtárban, és az ő érdeklődésüket is felkelti az eltűnt kötet, mert olyan titkokat sejtenek benne, amelyek meghatározóak lehetnek a teremtmények – azaz a nem-emberek – sorsára nézve. Azt is meg szeretnék tudni továbbá, hogy a boszorkány-történésznő miként bukkanhatott rá erre a kivételes ritkaságra.
A Diana körül gyülekező túlvilági teremtmények központi figurája egy ezerötszáz éves vámpír, Matthew Clairmont, aki mellesleg az oxfordi egyetem professzora és az Angol Tudományos Akadémia tagja. Ők ketten elhatározzák, hogy megfejtik az eltűnt kézirat titkát. Deborah Harkness regénye ennek az izgalmas vállalkozásnak és kettőjük kapcsolatának története.