Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Szerencsétlen kandúrhistória - HA©EK, Jaroslav

HA©EK, Jaroslav

Szerencsétlen kandúrhistória

Eredeti cím: Druhy dekameron. Lidorontská historie
Fordította: Beke Márton, Kiss Szemán Róbert, Kiss Szemán Katalin, Zádor Margit

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 289 oldal
Ár: 2500 Ft
ISBN-szám: 978-963-7448-56-0
Kiadás éve: 2007

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

Ez a könyv a világhírű cseh író második Dekameronjának legmulatságosabb elbeszéléseit adja közre.
Haąek – a nevettető, a fricskázó, a vitriolos tollú – bepillantást nyújt az újságok és szerkesztőségek mozgalmas életébe: ha valaha kedvünk támadt írásainkkal fölkeresni szerkesztőségeket, megtudhatjuk, mit gondoltak rólunk az asztal túloldalán ülő szerkesztők.
Haąek – a meg nem alkuvó – kíméletlenül elbánik a packázó hivatalnokokkal, elveri a port a diákkínzó tanárokon és a lusta nebulókon, lerántja a leplet a politikai pártok választási üzelmeiről.
Ha józan eszünk ellenére mégis a tanári hivatást műveljük, jól tesszük, ha elolvassuk, hogyan készült két kisiskolás eltenni láb alól görögtanárát. Ha pedig részt kívánnánk venni a politikai pártok életében, ismerkedjünk meg a szavazatát áruba bocsátó ©afler apó történetével, vagy a választási visszaélésekről tudósító lelkes újsághírekkel.
Ha úgy döntöttünk, hogy városból vidékre költözünk, tanácsos előbb utánajárni, hogyan végezték azok, akik, még mielőtt éltek volna, belehaltak a vidéki élet unalmába, szűkösségébe. Ha családot akarunk alapítani, és gyermeket nemzeni, a felelőtlen Motejzlík úr történetéből megtudhatjuk, miért van szüksége a csecsemőnek egyszerre négy babakocsira.
Ha pedig tudni szeretnénk, mit gondolt rólunk, magyarokról Haąek, szegődjünk egy bakonyi betyár nyomába…
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„©ejba – szólt a börtönparancsnok – a börtön igazgatósága úgy döntött, hogy nem ad a ministrálásért repeta-knédlit. Aki szolgálni akar Istennek, ingyen szolgáljon neki, ne knédliért. Megértette?”
Így történt, hogy ©ejba sztrájkba lépett. Nagy lelki tusa előzte meg, míg rászánta magát erre a lépésre. A mérleg egyik serpenyőjében az istenszolgálat, a másikban a knédli volt. A lelki táplálék, a misztikus kenyér és a kézzelfogható, ehető dolog között tusakodott. Az utóbbit választotta hosszas elmélkedés és a többi elítélttel folytatott vita után. A 18-as számú cella másik öt elítéltje a vita gyors megoldása mellett foglalt állást: „ Hát jó, ha nincs knédli, nincs ministrálás”.

(©ejba elítélt lázadása)