Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A vörös királyné - GREGORY, Philippa

GREGORY, Philippa

A vörös királyné

Eredeti cím: The Red Queen
Fordította: Todero Anna

Kategória: történelem, Carta Light,
Terjedelem: 376 oldal
Ár: 3300 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-199-5
Kiadás éve: 2011

A vörös királyné - GREGORY, Philippa megrendelése

Fülszöveg:
SZERELEM, SZENVEDÉLY, HALÁL: A TUDOR-KOR NYITÁNYÁNAK KRÓNIKÁJA.

„Az a küldetésem, hogy megmentsem Angliát a veszedelemtől, a bizonytalanságtól, a háborúskodástól, és hogy az igazi királyt ültessem az angol trónra. Tudom, hogy amikor Henrik király meghal – még ha a fia életben marad is –, a méhemben növekvő gyermek lesz majd az örököse. Tudom. Biztos, hogy fiú lesz, ezt sugallja a látomás. Az én fiam fogja örökölni Anglia trónját. Az én fiam vet majd véget a Franciaország elleni háború borzalmainak. Az én fiam teremti meg forrongó országunk békéjét. Világra hozom, trónra juttatom, és vezérelni fogom Isten útján, melyet én mutatok meg neki. Ez az én sorsom: Anglia trónjára kell ültetnem a fiamat, s mindazok, akik csak nevettek a látomásaimon és kételkedtek az elhivatottságomban, úgy szólítanak majd: felséges asszony, a király anyja.”

A Kenyában született angol Philippa Gregory neves történészként kezdett történelmi regények írásába. Nemzetközileg ismertté és rendkívül népszerűvé 2001-ben megjelent regényének, A másik Boleyn lánynak köszönhetően vált, mely elnyerte az Év romantikus regénye díjat, és sok millió példányban kelt el szerte a világon. Újabb bestsellere, A vörös királyné talán az írónő eddigi legélvezetesebb kötete.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

Az 1400-as évek második felében járunk, angol földön javában zajlik a rózsák háborúja. A trónért két család verseng: a Yorkok és a Lancasterek, vagyis – jelképeik alapján – a fehér és a vörös rózsa. Margaret Beaufort, a Lancaster-ház örököse nőként nem is álmodhat arról, hogy felkent uralkodó legyen belőle, ám nem is magának akarja megszerezni a trónt, hanem fiának, Henrynek. A Yorkok már készen állnak arra, hogy kihasználják a király betegségéből adódó bizonytalan helyzetet, csakhogy az uralkodó felesége, Anjou Margit keményen ellenáll. S ezzel megkezdődik a rózsák háborújának újabb fejezete, amelyben idővel Margaretnek is jelentős szerep jut. Nem is csoda, hiszen akár egyetlen igaz szerelmét is hajlandó kockára tenni, hogy isteninek hitt küldetését beteljesítse, és Henryt királlyá koronáztassa.
A másik Boleyn lány szerzőjének, a romantikus történelmi regényeiről világszerte ismert Philippa Gregorynak újabb lenyűgözően izgalmas, életteli kötete azt a szerelmekkel, halálos szenvedélyekkel és szövevényes udvari intrikákkal teli korszakot mutatja be, mely végül a Tudor-dinasztia felemelkedésével zárult.