Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Watchmen - Az Őrzők, 2. kötet - MOORE, Alan, GIBBONS, Dave,

MOORE, Alan, GIBBONS, Dave,

Watchmen - Az Őrzők, 2. kötet

Eredeti cím: Watchmen
Fordította: Bárány Ferenc

Kategória: képregény
Terjedelem: 144 oldal
Ár: 2580 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-070-7
Kiadás éve: 2008

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

Alan Moore és Dave Gibbons méltán világhírű és korszakalkotó képregényének második magyar nyelvű kötete az eredetileg tizenkét részes mű középső négy fejezetét tartalmazza.
A WATCHMEN egyszerre újította meg a műfajt, és állította új kihívások elé annak alkotóit, valamint rajongóinak sorába szólított jó néhány kétkedőt, akik e remekmű előtt nem voltak hajlandók elismerni, hogy a képregény is képviselhet irodalmi értéket.
A WATCHMEN 1988-ban megkapta a sci-fi és fantasy műveknek kijáró Hugo-díjat az egyéb kategóriában, s ez az egyetlen képregény, amely szerepel a Time magazin „A 100 legjobb angol nyelvű regény 1923-tól napjainkig” listáján („…szívdobogtató és szívszorító olvasmány, igazi vízválasztó egy fiatal médium fejlődéstörténetében”), és idén az Entertainment Weekly az előkelő 13. helyet szavazta meg neki az elmúlt negyedszázad legjobb olvasmányai között.
A WATCHMEN cselekménye a nyolcvanas években játszódik egy alternatív, a nukleáris háború szélére sodródott Amerikában, ahol néhány törvényen kívül helyezett, többnyire kiöregedett és cseppet sem hősies „szuperhős” azzal szembesül, hogy valaki rájuk vadászik.
A tizenkét részes képregényt három kötetre bontva nyújtjuk át a magyar olvasónak; az első két kötetet hamarosan követi a művet lezáró harmadik kötet.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek

ALAN MOORE angol képregényíró, a műfaj talán legismertebb és legmeghatározóbb egyénisége. Leghíresebb munkái a Watchmen, a V for Vendetta (V mint vérbosszú), melyből azonos címmel film is készült, a Swamp Thing és a Promethea. Emlékezetes munkái még többek közt a From Hell (A pokolból) és a The League of Extraordinary Gentlemen (A Szövetség), melyekből szintén film készült Johnny Depp, illetve Sean Connery főszereplésével.

DAVE GIBBONS angol képregényrajzoló, illusztrátor. Számtalan munkája közül kiemelkedik a DC Comics-nak rajzolt Green Lantern sorozat és az itt olvasható Watchmen. Közreműködött a DC főbb karaktereinek megformálásában, többek között Superman és Batman számos történetét illusztrálta, sőt többször íróként is közreműködött. Néhány további munkája a teljesség igénye nélkül: The Originals, Rogue Trooper, Legion of Super-Heroes. Többször jutalmazták a képregény-illusztrátoroknak kijáró Jack Kirby-díjjal.

FIGYELEM! Ha eddig a képregényt bármilyen előítélettől eltelve „komolytalan”, „csak gyermekeknek való”, „értéktelen” műfajnak tartotta, ideje, hogy megismerkedjen a Watchmen világával. Biztosra vesszük, hogy megváltozik a véleménye!