Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Watchmen - Az Őrzők, 1. kötet - MOORE, Alan, GIBBONS, Dave,

MOORE, Alan, GIBBONS, Dave,

Watchmen - Az Őrzők, 1. kötet

Eredeti cím: Watchmen
Fordította: Bárány Ferenc

Kategória: képregény
Terjedelem: 144 oldal
Ár: 2580 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-069-1
Kiadás éve: 2008

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

A képregény műfajának legismertebb és legelismertebb alkotása. Az egyetlen képregény, amely szerepel a Time magazin „A 100 legjobb angol nyelvű regény 1923-tól napjainkig” listáján, az utóbbi mintegy száz év legnagyobb angol és amerikai íróinak társaságában.
A WATCHMEN az a fajta mű, melyet újra és újra elolvas az ember, és minden olvasáskor újabb részleteket fedez fel; egyedülállóan izgalmas, olvasmányos, és képregényhez illően szemet gyönyörködtető alkotás, mely megváltoztatja gondolkodásunkat a világról, történelemről, és olyan el nem múló, mély benyomást hagy maga után, ami csak a legnagyobb irodalmi művek sajátja.
A WATCHMEN cselekménye a nyolcvanas években játszódik egy alternatív, a nukleáris háború szélére sodródott Amerikában, ahol néhány törvényen kívül helyezett, többnyire kiöregedett és cseppet sem hősies „szuperhős” azzal szembesül, hogy valaki rájuk vadászik. A képregény egyszerre sci-fi remekmű, politikai parabola és a pszichológiai realizmus páratlan alkotása.
A WATCHMEN nemcsak lélegzetelállító olvasmány, nemcsak a képregények képregénye, de a modern kori irodalom egyik meghatározó alapműve is.

Az eredetileg tizenkét részes képregényt három kötetre bontva nyújtjuk a magyar olvasónak; az első négy fejezetet tartalmazó első kötetet hamarosan követi a második és a harmadik kötet.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek

ALAN MOORE angol képregényíró, a műfaj talán legismertebb és legmeghatározóbb egyénisége. Leghíresebb munkái a Watchmen, a V for Vendetta (V mint vérbosszú), melyből azonos címmel film is készült, a Swamp Thing és a Promethea. Emlékezetes munkái még többek közt a From Hell (A pokolból) és a The League of Extraordinary Gentlemen (A Szövetség), melyekből szintén film készült Johnny Depp, illetve Sean Connery főszereplésével.

DAVE GIBBONS angol képregényrajzoló, illusztrátor. Számtalan munkája közül kiemelkedik a DC Comics-nak rajzolt Green Lantern sorozat és az itt olvasható Watchmen. Közreműködött a DC főbb karaktereinek megformálásában, többek között Superman és Batman számos történetét illusztrálta, sőt többször íróként is közreműködött. Néhány további munkája a teljesség igénye nélkül: The Originals, Rogue Trooper, Legion of Super-Heroes. Többször jutalmazták a képregény-illusztrátoroknak kijáró Jack Kirby-díjjal.

FIGYELEM! Ha eddig a képregényt bármilyen előítélettől eltelve „komolytalan”, „csak gyermekeknek való”, „értéktelen” műfajnak tartotta, ideje, hogy megismerkedjen a Watchmen világával. Biztosra vesszük, hogy megváltozik a véleménye!