Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Sandman, az Álmok Fejedelme - Prelûdök és noktürnök - ,  ,

, ,

Sandman, az Álmok Fejedelme - Prelûdök és noktürnök

Eredeti cím: Sandman - Preludes and nocturnes
Fordította: Totth Benedek

Kategória: képregény
Terjedelem: 240 oldal
Ár: 4480 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-116-2
Kiadás éve: 2009

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:
Neil Gaiman több mint tíz könyvből álló képregénysorozatának első kötete tökéletes nyitánya
e sok szálon futó, szerteágazó és lebilincselő műnek.

A mágus és okkultista Roderick Burgess 1916-ban, Angliában, különös szertartásra készül. Célja, hogy megidézze és csapdába ejtse a halált. Ám a kísérlet balul üt ki, és Halál helyett testvére, az Álmok Fejedelme, Sandman esik a mágus fogságába; így indul az utóbbi idők legnépszerűbb, többszörösen díjnyertes képregénysorozata. A SANDMAN borongós hangulatú, zseniális eposz, Neil Gaiman választékos prózájában és a képregényszakma legkeresettebb rajzolóinak értő tolmácsolásában tálalva, a modern mítoszok és a baljós hangulatú fantasy keveréke, amelyben a kortárs irodalom, a történelmi dráma és az ősi legendák szinte észrevétlenül fonódnak össze.
A PRELŰDÖK ÉS NOKTÜRNÖK a mítosz, a varázslat és a fekete humor páratlan elegyével mutatja be a főbb szereplőket, és indítja útjára ezt az egyedülálló, a képregények világában semmihez sem hasonlítható történetfolyamot, amelyet sosem fog elfelejteni az, aki egyszer olvasta.

Neil Gaiman
A Fekete orchidea és a Varázskönyvek című képregények mellett az Amerikai istenek, a Coraline (illusztrálta Dave McKean), a Sosehol és a Csillagpor című regények, valamint a Tükör és füst és a Törékeny holmik című novelláskötetek írója. Többek között a Hugo-, a Nebula-, a World Fantasy-díj és a Bram Stoker-díj kitüntetettje. Neil Gaiman Angliában született, jelenleg az Egyesült Államokban él.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Neil Gaiman imád történeteket mesélni, és a történetek, amiket elmesél, időtlenek, örök érvényűek és egyetemesek. A SANDMAN képes a legkülönbözőbb társadalmi helyzetű és foglalkozású emberekre hatni, képes teljesen eltérő irodalmi ízlésű embereket rabul ejteni. Ráadásul a SANDMAN női olvasótábora igencsak népes. Ezen a területen, ahol szinte teljes férfiuralom van, már ez a tény önmagában nagy eredménynek számít.”
KAREN BERGER előszavából