Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Mi a csuda? - FULGHUM, Robert

FULGHUM, Robert

Mi a csuda?

Eredeti cím: What on Earth Have You Done?
Fordította: Szilágyi Ágnes

Kategória: szórakoztató irodalom
Terjedelem: 202 oldal
Ár: 2500 Ft
ISBN-szám: 978-963-7448-83-6
Kiadás éve: 2007

Mi a csuda? - FULGHUM, Robert megrendelése

Fülszöveg:

Huszonhét nyelven, százhárom országban kiadott könyveit több mint tizenhatmillió példányban forgatják világszerte. Mi a csuda? című esszékötetével Robert Fulghum – aki 70. születésnapját éppen Budapesten ünnepelte – ismét könnyed-komoly hangon győzi meg olvasóját: az élet éppen annak köszönhetően élhető, hogy olyan esetleges; az ember pontosan attól érdekes, hogy úgy csetlik-botlik, vagy, mondjuk ki: hogy olyan szeretetre méltóan gyarló.
A legfontosabb tanulságok néha a legmindennapibb, máskor a legvarázslatosabb, megint máskor a legmulatságosabb történésekben rejtőznek. Fulghum mindezt jól tudja, de efféle tudásukat kevesen tudják ilyen meggyőző erővel közvetíteni. A humor és az egyetemes igazságok mindazonáltal jól megférnek egymással, aminthogy Fulghumban is remekül megfér egymással a buddhista bölcs, az anekdotázgató szobrász-festő-teológus, a mély emberismerettel rendelkező lelkész, a környezet iránt felelős amerikai, a görögországi remete, az életet élvező férfiú, a különleges látásmódú író-esszéíró... Mindebből ismét elénk tárnak valamennyit a Mi a csuda? hol hihetetlen-nevettető, hol nagyon is hihető-megható írásai.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Egyik reggel kint voltam az udvaron, pont amikor a gyerekeket iskolába viszik a szüleik. Hallottam a kinyíló majd becsapódó kocsiajtót: BAMM! Már ki is nyílt a másik ajtó, és valahol a kerítés túloldalán egy női hang ezt üvöltötte:
– BILLY, MI... A... CSUDÁT... CSINÁLTÁL... MÁR... MEGINT?
– Jajajajj! – nyöszörgött Billy a hátsó ülésen.
Mi a csudát csinálhatott Billy?
Először a kiöntött almalében úszó üléshuzatot képzeltem magam elé; de az is lehet, hogy Billy felfeszítette kis uzsonnásdobozán a zárat, és mindent kiszórt, hátha talál benne pár szem kekszet.
Még rosszabb a helyzet, ha csendben végigokádta magát, mindent beborítottak a reggeli maradványai, erre ő alaposan nekivetkőzött, teljesen magától. Vagy addig piszkált egy sebet, amíg vérezni nem kezdett.
Az sem kizárt, hogy egy eldobható műanyag villa segítségével anyu ülésének hátába tetoválta a nevét. Vagy alaposan kidekorálta az üléshuzatot meg saját magát egy piros filccel, amelyről anyukája nem is sejtette, hogy ott van nála…”