Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Már lángolt, amikor ráfeküdtem - FULGHUM, Robert

FULGHUM, Robert

Már lángolt, amikor ráfeküdtem

Eredeti cím: It Was On Fire When I Lay Down On It
Fordította: Komló Zoltán

Kategória: szórakoztató irodalom
Terjedelem: 139 oldal
Ár: 2300 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-000-4
Kiadás éve: 2008

Már lángolt, amikor ráfeküdtem - FULGHUM, Robert megrendelése

Fülszöveg:

Robert Fulghum – aki 2007-ben Budapesten ünnepelte a 70. születésnapját – a texasi Wacóban született és nevelkedett. Egyetemi tanulmányai után rövid ideig az IBM-nél dolgozott, majd teológiai diplomát szerzett, hogy aztán huszonkét évig unitárius lelkészként szolgáljon. Ugyanezekben az esztendőkben rajzot (és festést) valamint filozófiát is tanított.
A Washington állambeli Seattle-ben és Kréta szigetén él, sokat utazik a világban.
Eddig hét nagy sikerű könyve jelent meg, 16 millió példányban, 27 nyelven, 103 országban. A francia Montaigne és az amerikai Thoreau követőjének tartja magát.
Magyarországon esszéköteteivel (Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes; Már lángolt, amikor ráfeküdtem; Talán igen, talán nem) vált ismertté és népszerűvé. A Cartaphilus Kiadó 2006-ban adta ki írásainak újabb, O-ó! című gyűjteményét, 2007-ben pedig megjelentette a következő, Mi a csuda? című válogatást is.
Kiadónk jelentette meg fő műve, A harmadik kívánság első kötetét, és rövidesen megjelenik a második is. A lenyűgözően fordulatos mű rendhagyó módon először Csehországban látott napvilágot, ahol több egymás utáni kiadásban, összesen 66 ezer példányban kelt el.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

E könyvecske újbóli kiadására a Cartaphilus Kiadó Robert Fulghum nem csökkenő – sőt fokozódó – magyarországi népszerűségét tapasztalva határozta el magát. Az író annak idején ezzel a kötettel vett végleges szállást a hazai olvasók szívében, ami az amerikai előzmények után korántsem meglepő. Szerzőnk honlapja így ír a Már lángolt…-ról: »Fulghum második könyve akkor szerezte meg a második helyet a bestsellerlistákon, amikor az első helyeket még a Már az óvodában megtanultam… foglalta el. Az efféle listák történetében sem addig, sem azóta nem fordult elő, hogy az első két helyezett ugyanannak a szerzőnek az első, illetve a második könyve lett volna.«
Az okos, éles szemű és nagyszívű Fulghum sikerreceptje látszólag egyszerű: esszéiben általában mindenki számára ismerős, hétköznapi dolgokat vesz szemügyre, de a maga egyedülálló látásmódját alkalmazza, s amit tapasztalataiból papírra vet, azt humor, bölcsesség, empátia színezi át. Legnagyobb varázslata – a receptet maga árulta el –, hogy „inkább értelmet keres az életben, mintsem, hogy magát az élet értelmét keresné”.