Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A harmadik kívánság, 2. kötet - FULGHUM, Robert

FULGHUM, Robert

A harmadik kívánság, 2. kötet

Eredeti cím: Third Wish
Fordította: Vízi Katalin

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 413 oldal
Ár: 4980 Ft
ISBN-szám: 978-963-7448-82-9
Kiadás éve: 2008

A harmadik kívánság, 2. kötet - FULGHUM, Robert megrendelése

Fülszöveg:

Robert Fulghum – aki 2007-ben, Budapesten ünnepelte a 70. születésnapját – a texasi Wacóban született és nevelkedett. Egyetemi tanulmányai után rövid ideig az IBM-nél dolgozott, majd teológiai diplomát szerzett, hogy aztán huszonkét évig unitárius lelkészként szolgáljon. Ugyanezekben az esztendőkben rajzot (és festést), valamint filozófiát is tanított.
A Washington állambeli Seattle-ben és Kréta szigetén él, sokat utazik a világban.
Eddig hét nagy sikerű könyve jelent meg, 16 millió példányban, huszonhét nyelven, 103 országban. A francia Montaigne és az amerikai Thoreau követőjének tartja magát.
Magyarországon esszéköteteivel (Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemesMár lángolt, amikor ráfeküdtemTalán igen, talán nem) vált ismertté és népszerűvé. A Cartaphilus Kiadó 2006-ban adta ki írásainak újabb, O-ó! című gyűjteményét, 2007-ben pedig megjelentette a következő, Mi a csuda? című válogatást is.
Fő műve A harmadik kívánság, melynek első részét kiadónk tavaly jelentette meg: az olvasó most a második, befejező részt veheti kézbe. A lenyűgözően fordulatos mű rendhagyó módon először Csehországban látott napvilágot, ahol több egymás utáni kiadásban, összesen 66 ezer példányban kelt el.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

Íme, folytatódik Robert Fulghum írói munkásságának eddigi legnagyobb vállalkozása:  A harmadik kívánság első kötetében megismert hősök történetét az író a második részben is a már megszokott, meglepő fordulatokban bővelkedő cselekménybonyolítással szövi tovább. A helyszín, mint legutóbb is, a széles nagyvilág: a high-tech iparból menekülő Alice, az orvosi hivatásában megingott Max-Pol, valamint Alex, az öreg görög-angol kalandor-tudós folytatják vándorútjukat, ami a ravasz író számára lehetőséget teremt, hogy mintegy mellékesen új helyeket, embereket, kultúrákat mutasson be közönségének. A kötet olvasói a hősök nyomában természetesen eljuthatnak a korábbi események színhelyeire, Japánba, Amerikába és az író szeretett Görögországába is… legfőképpen azonban Krétára, az első kötetben említett vendéglői asztalhoz, ahol a Fulghum ígéretének megfelelően végül viszontlátják egymást.
Rosszul ismernénk azonban a kimeríthetetlen leleményű szerzőt, ha azt hinnénk, hogy ez már a végkifejlet, a történet ugyanis kétszer is enyhén szólva váratlan fordulatot vesz, hogy a következőkben az olvasó efféle nem éppen szokványos kérdésekkel szembesüljön:
– részt vehetünk-e egész valónkkal valaki másnak az életében, ám anélkül, hogy szerelem fűzne egymáshoz bennünket?
– cserélhetünk-e személyiséget, „folytathatjuk-e tovább” valaki másnak az életét?
– visszahozhatja-e egymást az életbe két ember, akik külön-külön már lemondtak az evilági boldogságról?
A bölcselő és lélekbúvár Fulghum persze elsősorban elbeszélő, aki virtuóz módon keveri a lapokat, és a könyv utolsó soráig feszültségben tartja az olvasót.