Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Hobo Sapiens - FÖLDES László / HOBO

FÖLDES László / HOBO

Hobo Sapiens

Eredeti cím: -
Fordította: -

Kategória: zene,
Terjedelem: 348 oldal
Ár: 3500 Ft
ISBN-szám: 978-963-7448-36-2
Kiadás éve: 2007

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

Hobo Budapesten született 1945. február 13-án, aznap, amikor a város felszabadult. A Földes László nevet kapta, a Hobót kiérdemelte.
Egyidős a hazai rockzenészek első generációjának tagjaival, és már a ’60-as évek végétől kultikus alakja volt a magyar művészeti életnek, ám saját zenekart csak 33 évesen, 1978-ban szervezett maga köré.
Megkérdőjelezhetetlen jelentőségű pályafutása folyamatos, önként vállat küzdelem. Sokak szerint ő az egyedüli, aki a kezdetektől fogva rendíthetetlenül járja saját útját, azt az utat, amelyen előtte még nem járt senki. Követője mind ez ideig nem jelentkezett.
Író, költő, szövegíró, színész, gondolkodó.
„Jagger-imitátor”, a „Rolling Stones felesküdött lovagja”, „Bohóc”, „Sátán”, „Csavargók Királya”, „Gazember” – ez mind-mind Hobo. S hogy honnét és miért ez a sokféleség?
A válasz megtalálható ebben a könyvben.
Hobo Sapiens című könyvének első (és eddig egyetlen) megjelenése óta 19 nagyon sűrű év telt el. Alaposan megváltozott a világ, szinte minden átalakult körülöttünk, Hobo azonban, személyiségének sokszínűségével és szerepei sokaságával együtt, megmaradt megbízható igazodási pontnak.
Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik majd’ két évtizede már olvasták – azoknak pedig még inkább, akik első alkalommal veszik a kezükbe

Rozsonits TamásVisszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek

„Sosem akartam más, csak BOHÓC lenni. Remélem, sikerül. Szeretettel: Hobo” – írta ajánlásként a szerző egy dedikáláson 1989-ben megjelent, Hobo Sapiens című könyvébe.
A híres „Kék Könyv”, generációk szellemi tápláléka végre ismét, új kiadásban is hozzáférhető. Ideje volt, az antikváriumokban évek óta hiánycikk.
E gyűjteményt Hobo történetei, novellái, önéletrajzi fejezetek, a HBB tagjainak lebilincselően izgalmas és hangulatos sztorijai, korabeli dokumentumok, ritka fotók, dalszövegek, fordítások, rajzok, plakátok és szuggesztív koncertbeszámolók alkotják: gazdagságával, sokszínűségével jócskán kiemelkedik a hasonló kötetek közül.
A történet 1988-ig tart, a Hobo Blues Band tízéves születésnapi koncertjéről szóló beszámolóval ér véget.
A Hobo Sapiens rocktörténeti alapdokumentum, sőt, a közelmúlt hiteles történelemkönyve: ha a magyar rockzene történetét egyszer csak iskolai tanagyaggá tennék, minden bizonnyal kötelező olvasmány lenne belőle.
Ott a helye nemcsak Hobo és a Hobo Blues Band kedvelőinek könyvespolcain, hanem mindenkién, akit érdekel a közelmúlt – Hobo élményszámba menő, lebilincselő, jellegzetes stílusában.

Rozsonits Tamás