Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Rém hangosan és irtó közel - FOER, Jonathan Safran

FOER, Jonathan Safran

Rém hangosan és irtó közel

Eredeti cím: Extremely Loud & Incredibly Close
Fordította: Dezsényi Katalin

Kategória: film,
Terjedelem: 388 oldal
Ár: 3900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-108-7
Kiadás éve: 2009

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:
Mit tegyen az ember, ha Manhattanben él, kilencéves, és feltaláló, ékszertervező, amatőr entomológus, frankomán, vega, origamista, pacifista, dobos, amatőr csillagász, számítógép-tanácsadó, amatőr régész, továbbá ritka pénzérmék, természetes halált halt pillangók, miniatűr kaktuszok, Beatles-relikviák, féldrágakövek és egyebek gyűjtője?
Mit tegyen az ember, ha kilencéves, és 2001. szeptember 11-e óta nem látta az apját? Ha nincs más fogódzója, csak a régi holmik és az üzenetrögzítő magnószalagja apja utolsó telefonhívásaival, amit el kell rejtenie az anyja elől?
Mit tegyen, ha talál az apja szekrényében egy titokzatos borítékot, amelyben csak egy kulcs lapul, és a papíron egyetlen szó: Black?
Viszonylag egyszerű: fel kell keresni az összes Black nevű embert New Yorkban, és megtudakolni, hogy milyen zárat nyit a kulcs. Ez 216 lakáscímet jelent.
Kissé bonyolítja a dolgot, hogy hősünk betegesen retteg a tömegközlekedéstől, ezért mindenhova gyalog megy. És persze számos más megválaszolandó kérdés akad. Vajon szerelmes lesz-e még egyszer a mama? Ki a titokzatos bérlő, aki beköltözött a nagyihoz? Milyen titkot rejt a magnószalag, amin a papa utolsó üzenetei vannak?
Jonathan Safran Foer több nemzedéken átívelő családtörténetének középpontjában egy elképesztő intelligenciájú és képzelőerejű kisfiú odisszeiája áll, aki a World Trade Center összeomlásakor eltűnt papáját keresi.

Az 1977-ben Washingtonban született Jonathan Safran Foer a Minden vilángol és a Rém hangosan és irtó közel című regények, valamint az Eating Animals című nonfiction mű szerzője. Könyvei – melyeket 36 nyelvre fordítottak le – számos díjat nyertek. Az író a New York-i Brooklynban él.

A New York Times bestsellere, az év legjobb könyve a Los Angeles Times, a Washington Post Book World, a Chicago Tribune, a St. Louis Post-Dispatch és a Rocky Mountain News szerint.

Jonathan Safran Foer már első, Minden vilángol című, nagy sikerű regényével generációja egyik legeredetibb írójaként tűnt fel. Új regényében humorral, gyengédséggel és félelemmel vegyes tisztelettel néz szembe kortárs történelmünk traumáival.
A kilencéves Oskar Schell titkos küldetésre indul, melynek során végigjárja New York öt kerületét. Célja, hogy megtalálja azt a zárat, amelybe beleillik az a rejtélyes kulcs, ami a szeptember 11-én a World Trade Centerben meghalt édesapjáé volt. A látszólag lehetetlen feladatra vállalkozó Oskar számtalan túlélővel kerül kapcsolatba kalandos, megindító és végül megnyugvást hozó utazása során.

„Lendületes, leleményes és nagyra törő… a szeptember 11-i tragédia ihlette felemelő mítosz.”
Boston Globe

„Foer könyvének lapjain sorra robbannak a virtuozitás, az eredetiség és a humor gránátjai.”
Village Voice