Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A Cimmeria titka - DAUGHERTY, C.J.

DAUGHERTY, C.J.

A Cimmeria titka

Eredeti cím: Night School
Fordította: Havadi Krisztina

Kategória: Carta Young,
Terjedelem: 456 oldal
Ár: 3000 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-267-1
Kiadás éve: 2012

A Cimmeria titka - DAUGHERTY, C.J. megrendelése

Fülszöveg:

„Hirtelen valami megragadta Jót, és a levegőbe emelve behúzta őt egy kis fülkébe, amelyet a falba építettek. Allie még hallotta, hogy a lány sikítani próbál, de egy kéz befogta a száját, és torkára forrasztotta a sikolyt.”
Kiadónk a közelmúltban James Dashner Az Útvesztő című kötetével bocsátotta útjára az ifjú és örökifjú olvasóinknak szánt Carta Young sorozatot, amelyben olyan – az angolszász nyelvterületen a Young Adult kategóriába sorolt – regények olvashatók immár magyarul is, amelyek mára az egész világot meghódították.
A Carta Young sorozat 2012-ben megjelenő kötetei:
Michael Grant: Téboly
Lauren DeStefano: Hervadás

C.J. Daugherty 22 évesen látott először holttestet. Noha amikor alkalma adódott, otthagyta a bűnügyi tudósítások világát, hogy útikönyvek szerkesztésével foglalkozzon, továbbra sem lanyhult benne az érdeklődés, hogy kiderítse, mi motivál egyeseket szörnyű tettek elkövetésére. Ahogy az is mindig érdekelte, milyen típusú emberek azok, akik igyekeznek megakadályozni őket ebben. A Cimmeria titka ennek a vonzódásnak a gyümölcse.
C. J. Dél-Angliában él a férjével és kedvenc kisállataival.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

Allie élete darabokra hullott szét. A bátyja eltűnt, utálja a sulit, ahova jár, a szüleitől sem számíthat megértésre… és már megint letartóztatták. Nem csoda, hogy az ősök megint új suliba küldik. De ez egyszer valami teljesen szokatlan helyre. Allie nem érti, hogyan kerülhetett a Cimmeria Akadémiára, oda, ahol a felső tízezer csemetéi tanulnak a patinás kastély festményekkel díszített falai között, vagy éppen a bálon táncolnak gyönyörű estélyi ruhában és szmokingban, kényelmükről pedig személyzet gondoskodik. A legnagyobb rejtély Allie számára mégis az Éjjeli Iskola, amelynek céljáról, működéséről és tagjairól csak a beavatottak tudhatnak.
Allie érkezését a többiek is értetlenül szemlélik, hiszen a lánynak sem társadalmi rangja, sem családfája, sem különleges képességei nem indokolják a Cimmeria Akadémiára való felvételét. Gyanakvó ellenségei mellett barátai is akadnak, de Allie rajtuk is nehezen igazodik ki. Abban sem biztos, kinek őszintébbek az érzései a két fiú közül: Sylvainnek, a jóképű francia arisztokratának vagy Carternek, a mogorva árva fiúnak. Egymást követik a különös események, melyek következtében a lányt egyre nagyobb veszély fenyegeti.

DE VAJON KIBEN BÍZHAT MEG ALLIE, HA MINDENKI HAZUDIK?

C. J. Daugherty trilógiájának első kötete egy olyan iskolába enged bepillantást, amely tele van titkokkal. Veszélyes játszmába kezd az, aki megpróbál belesni ebbe a zárt világba. Mégis sokan vagyunk, akik a megszokott, néha unalmas sulink vagy munkahelyünk helyett inkább Allie-t kísérnénk el, hogy vele együtt próbáljuk felfedni a Cimmeria titkát.