Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Jimi Hendrix - Tükörszoba - CROSS, Charles R.

CROSS, Charles R.

Jimi Hendrix - Tükörszoba

Eredeti cím: Room Full of Mirrors: A Biography of Jimi Hendrix
Fordította: Szilágyi Ágnes

Kategória: zene,
Terjedelem: 358 oldal
Ár: 3600 Ft
ISBN-szám: 963-7448-31-4
Kiadás éve: 2006

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

Színes bőrű, balkezes, és soha nem tanult meg kottát olvasni – mégis gitárüstökösként robbant a rock világába. Wah-wah pedállal és az elektronikus eszközök legváltozatosabb alkalmazásával kimunkált új, dübörgő zenéje védőbástyát vont sérült lelke és magányossága köré. Hátborzongató és gyönyörűséges muzsikájával kivívta a zene legnagyobbjainak elismerését – többek között a hírhedten morózus Miles Davisét is.

Charles R. Coss életrajza a lelkiismeretes kutató aprólékosságával követi nyomon Jimi Hendrix életútját, de ugyanúgy szól családja történetéről a Jimi születését megelőző időszaktól kezdve a halálát követő évtizedekig. Kiváló kép-arzenált fest a gitárzseni kaméleonszerűen változó egyéniségéről, mely milliónyi torzképet mutat, mint egy vidámpark varázskastélyának tükörterme.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek

„Ekkor Jimi bekonferálta a »Wild Thing«-et. A Wild Thing egy gyatra popsiker volt, utálta mindenki – jegyezte meg Reid. – Ő pedig eljátszotta. A szart is kiverte abból az átkozott, istenverte dalból, és az egekbe emelte. Képzeld el: a legborzalmasabb számból képes volt kihozni valami csodálatosat.” Reid később kiment a mosdóba, és visszafelé Brian Jonesba botlott. „Ott elöl már minden ronggyá ázott” – figyelmeztette Jones. „Miről beszélsz? Sehol semmi vizet nem látok” – válaszolta Reid. „A gitárosok könnyében ázik minden” – mondta Jones.