Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Bunny Munro halála - CAVE, Nick

CAVE, Nick

Bunny Munro halála

Eredeti cím: The Death of Bunny Munro
Fordította: Polyák Béla

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 280 oldal
Ár: 3700 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-113-1
Kiadás éve: 2009

Bunny Munro halála - CAVE, Nick megrendelése

Fülszöveg:
Bunny Munro házaló ügynök, felelőtlen apa, alkoholista, szoknyavadász kéjenc…
Életének monoton lélektelenségét egy nap családi tragédia robbantja szét, és ezzel kezdetét veszi különös pokolra szállása. Bunny kénytelen magával vinni vigéckörútjaira kisfiát, és ezzel valóban pokoli kalandok sorozata veszi kezdetét, melyek során mérlegre kerül kapcsolata a fiával, feleségével, apjával – szinte mindenkivel, akit ismer. Az események kérlelhetetlen, ördögi láncolata hol kísérteties, hol szívbemarkoló, hol szórakoztató jelenetekben bontakozik ki, és a feszültséget csak fokozzák az egyre szaporodó baljós előjelek, amelyek mintha Bunny végzetét vetítenék előre. De vajon az együtt töltött idő összekovácsolja apát és fiát, vagy épp ellenkezőleg, végleg szétválasztja őket?
Cave prózája úgy szól, ahogy balladaszerű dalszövegei: mintha kénkő, vér és villám vezetné a tollát. A regény akár Az ügynök halála XXI. századi, modern újraértelmezéseként, a mai kisember vergődő lélekkeresésének krónikájaként is felfogható.
Nick Cave sokak szemében kultikus rangú, ausztrál énekes-zenész, a Grinderman és a Nick Cave and the Bad Seeds ausztrál származású frontembere – utóbbi bandájával több alkalommal is koncertezett Magyarországon. Ám íróként sem ismeretlen nálunk: előző regénye, a két évtizede született És meglátá a szamár az Úrnak angyalát szintén megjelent magyarul.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Megátkoztak – gondolja Bunny Munro, ahogy egy pillanatra váratlanul felbuzog benne a magára ismerés, mellyel az életüket nemsokára bevégzők szembesülnek. Úgy érzi, valamikor régen súlyos hibát követett el, de ez a felismerés aztán egy iszonyú szívverésnyi pillanat múlva semmivé lesz, nyoma sem marad – csak Bunny marad ott, szobájában a Hotel Grenville-ben, alsónadrágban, egymagában, csupán mohó étvágya társaságában. Lehunyja a szemét, elképzel egy névtelen hüvelyt…”

„Ha összehozhatnánk Cormac McCarthyt, Franz Kafkát és Benny Hillt egy brightoni tengerparti panzióban, talán ők írhatták volna meg így a Bunny Munro halálát.”

Irvine Welsh, a Trainspotting szerzője