Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 395

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 438

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 440
CASH Johnny CARR Patrick : Johnny Cash - Önéletrajz - on-line megrendelhető
Újdonságok hírcsatorna
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/minicsomag/cartaphilus_hu/Katalogus/teljes0.php on line 656
Cartaphilus Könyvkiadó

Johnny Cash - Önéletrajz - CASH, Johnny, CARR, Patrick,

CASH, Johnny, CARR, Patrick,

Johnny Cash - Önéletrajz

Eredeti cím: Johnny Cash - The Autobiography
Fordította: Szántai Zsolt

Kategória: zene,
Terjedelem: 303 oldal
Ár: 3990 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-060-8
Kiadás éve: 2008

Johnny Cash - Önéletrajz - CASH, Johnny, CARR, Patrick, megrendelése

Fülszöveg:

„Hello, I’m Johnny Cash…”
Szegénység, próbálkozások, azután a zene. Végtelen turnék, alkohol, drogok, fellépések, hajsza… A felsorolás végéről már csak a „halál” hiányzik. Vagy: a „szerelem”. Johnny esetében az utóbbi jött el: felesége, June Carter segítségével kimászott a legmélyebb gödörből, sőt, elhíresült börtönkoncertjeivel reményt adott másoknak is: „Ez nektek is sikerülhet!”
Utolsó éveiben zárszámadást készített. Ezt tettem, ezt elrontottam, ennyi és ennyi évet pazaroltam el, de: ezt is megtettem, azt is jól csináltam, emiatt büszke lehet rám a családom. Utolsó írásművében a meglett emberek tisztánlátásával tekinti át pályafutását, foglalja össze azokat az eseményeket, amelyekből összeállt a történet, amelyet az életének nevezhet.
Johnny Cash örök. Nincs olyan ember, aki ne ismerné legalább egy dalát. Nincs olyan ember, aki élete során legalább egyszer ne érezné át, amit jellegzetes hangján és tájszólásában énekel.
Örök, bár már nincs közöttünk.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„A nevem John R. Cash. 1932. február 26-án születtem.
Gyerekkoromban a gyapotföldeken dolgoztam, később voltam autógyári munkás, katona és házaló ügynök. Jó ideje a zenéből élek. Az első kislemezem 1955-ben jelent meg.
Sok gondom volt a pirulákkal. Csodával határos módon a karrierem nem ment teljesen tönkre, és – családomnak hála – sikerült életben maradnom. Lemezeket készítettem, tévéműsorokat vezettem, filmekben szerepeltem. Megírtam első önéletrajzomat és első regényemet. Ismét a tabletták rabja lettem; kezeltek, meggyógyultam, azután megint függővé váltam, és újra meggyógyultam. Több száz koncertet adtam. Sikerek és kudarcok után 1994-ben szövetségre léptem Rick Rubinnal, akivel elkészítettük az American Recordings albumomat. Ennek a lemeznek köszönhető, hogy »nashville-i őskövület«-ből »menő ikon«-ná változtam.
Még mindig benne vagyok a körforgásban. Fizikailag viszonylag jó formában, anyagilag eléggé jó helyzetben vagyok. Keresztény maradtam egész életemben.”