Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Guns N'Roses - Reckless Road - CANTER, Marc

CANTER, Marc

Guns N'Roses - Reckless Road

Eredeti cím: Reckless Road
Fordította: Wolf Péter

Kategória: albumok, zene,
Terjedelem: 348 oldal
Ár: 5900 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-063-9
Kiadás éve: 2009

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

„Marc a legjobb barátom, azon kevesek közé tartozik, akik kitartanak mellettem. Ő a legmegfelelőbb személy arra, hogy elmondja a Guns N’ Roses történetét.”

SLASH


„Amikor a Guns N’ Roses megalakult, Marc olyan volt, mintha a banda hatodik tagja lenne. Kezdettől fogva hitt bennünk, és már akkor jobban látta, mi lesz a zenekarból, mint mi magunk.”
DUFF McKAGAN

Amikor az amatőr fotós Marc Canter 1982-ben úgy döntött, hogy dokumentálja legjobb barátja, Saul Hudson gitárossá válását, még nem sejtette, hogy a korszak következő nagy rock n’ roll bandájának genezisét örökíti meg.
Miután barátjából Slash néven legendás gitáros lett, Mr. Canter ráébredt, hogy tanúja volt a Guns N’ Roses megalakulásának, valamint a nagy sikerű, Appetite For Destruction című album felvételi munkálatainak. Jack Lue segítségével annak idején végigfotózta a banda első fellépéseit; többek között jelen volt az 1985. június 6-án tartott legelső bulin, illetve ’87-ben az első világ körüli turnét közvetlenül megelőző Sunset Strip-i koncerten is. Sikerült elcsípnie a hol erőlködve, hol laza lendülettel lejátszott koncertek legjobb pillanatait, és néhány intim jelenetet is.
A Reckless Road „a világ legveszélyesebb bandája” címet kiérdemelt együttes felemelkedését mutatja be; a képek közelebb hozzák a rajongókhoz azt az öt zenészt, akik azzal vágtak neki az útnak, hogy megváltoztatják a rock n’ roll világát.
A fotók mellett a könyvben megtalálhatók az eredeti szórólapokról, jegyekről, számsorrendekről, újságkivágásokról és dalszövegekről készült felvételek – Mr. Canter gyűjteménye valamennyi darabját bemutatja, és közzéteszi az egykori videofelvételek egy-egy kockáját is, valamint azokat az interjúkat, amelyeket rajta kívül senki más nem tudott volna elkészíteni a Guns N’ Roses tagjaival.

Marc Canter amatőr fotós, a Los Angelesben található, Canter’s Deli néven futó rock n’ roll klubot üzemeltető család egyik tagja. Közel három évtizede áll közeli barátságban Slash-sel és a Guns N’ Roses tagjaival. Egészen az Appetite For Destruction című album megjelenéséig fáradhatatlanul dokumentálta a Guns N’ Roses megalakulását és felemelkedését.

Jason Porath szerzőként, filmrendezőként és vágóként a vizuális eszközökkel történő, dokumentumjellegű történetmeséléssel foglalkozik. Dokumentumfilmeken dolgozott New Yorkban és Londonban, rendezőként több rövidfilmet jegyez; készített anyagokat a Discovery Channelnek, a Learning Channelnek, a National Geographicnek és a BBC-nek.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

Slashnek elmondtam, hogy belekezdek valamibe. 1976-ban ismerkedtünk meg, azóta vagyunk barátok. Akkor már az Aerosmith rajongója voltam, gyűjtöttem mindent, ami a bandával kapcsolatos, fotóztam is őket. Így tudtam, hogy egy-két tekercs film ellövése, egy-két hangfelvétel készítése nem kerül túl sokba. 1985 júniusában, amikor összeállt az Appetite For Destructiont feljátszó Guns N’ Roses, én már tudtam, hogy ha együtt maradnak, valami nagyszerűt hozhatnak létre. Jack Lue-val fotóztuk a srácokat, videóra meg magnóra vettük a koncerteket, gyűjtöttük a bandával kapcsolatos emléktárgyakat… Akkor még nem is sejtettem, hogy a hobbim hozzásegít egy könyv összeállításához.
A Reckless Road anyaga körülbelül ötven koncerten készült – ezek közül harmincra az előtt került sor, hogy a banda leszerződött volna a Geffen Recordshoz. Azok a kép- és hanganyagok, azok a videofelvételek, amelyeket annak idején a Guns N’ Roses első koncertjein készítettünk, elérhetők az enhancedbooks.com-on keresztül. Azt szeretném, ha az olvasó tényleg érezné a bulik hangulatát, úgy tapasztalná meg a Guns N’ Rosest, mintha ott lett volna közvetlenül mellettem.
Marc Canter