Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A narkós - BURROUGHS, William S.

BURROUGHS, William S.

A narkós

Eredeti cím: Junky
Fordította: Tornai Szabolcs

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 244 oldal
Ár: 1700 Ft
ISBN-szám: 963-9303-25-9
Kiadás éve: 2001

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

De Quincey, Baudelaire és Csáth Géza után a huszadik század közepén William S. Burroughs vállalkozott a drogfüggőség mélyreható ábrázolására. Napjainkra klasszikussá vált önéletrajzi regényében a világhírű amerikai író mellbevágóan és filmszerűen, egyúttal jó adag iróniával tárja fel anyagos időszakát: vad látomásait, kísérteties éjszakai kóborlásait, különös szexualitását és a tű utáni mohó vágyát. A saját szenvedéseit kívülről szemlélni képes főhős alakjában mintha egy buddhista mester szólna az olvasóhoz.

Allen Ginsberg előszavával

William S. Burroughs (1914-1997) több mint hatvan könyv szerzője. Főbb művei:

A narkós, Meztelen ebéd, A puha gép, A felrobbant jegy, Nova expressz, Munka (interjú- és esszékötet), A vad fiúk, A vörös éjszaka városai, Megjött Ah-Pucs és más írások, A halott utak vidéke, A homokos, Összeadógép (esszék), A nyugati földek, Neveltetésem (álomgyűjtemény), Az utolsó szavak (napló)
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Van egy bizonyosfajta ember, aki időnként felbukkan az ilyen helyeken, és bár se nem dzsánki, se nem árus, kapcsolatban áll az anyaggal. Amikor az ember meglátja, a varázsvessző megrándul. Narkó a közelben. Közel-keleti származású, valószínűleg egyiptomi. Nagy, egyenes orra van. A szája vékony és bíborkék, mint a hímvessző nyílása. Arcbőre feszes és sima. Ez az ember voltaképpen minden ocsmányságnál undorítóbb. Magán viseli egy bizonyos mesterség vagy szakma bélyegét, amely már nem létezik. Ha az anyag eltűnne a földről, talán még akkor is lennének dzsánkik, akik az anyagos környéken ácsorogva éreznék a bizonytalan és nem szűnő hiányt, a narkóbetegség halvány kísértetét.”