Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

A semmitõl délre - BUKOWSKI, Charles

BUKOWSKI, Charles

A semmitõl délre

Eredeti cím: South of No North
Fordította: Pritz Péter

Kategória: szépirodalom
Terjedelem: 252 oldal
Ár: 3000 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-101-8
Kiadás éve: 2009

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:
Charles Bukowski (1920–1994) egy kicsit „kilóg” a 20. század amerikai irodalmából. Versei alapján a beatköltők közé sorolták, de ő soha nem volt harcias. Önéletrajzi ihletésű regényeiben, amelyeknek főszereplője alteregója, Henry Chinaski, nagyrészt az amerikai társadalom lecsúszott figuráiról írt, nyersen, őszintén, húsba vágó humorral és sajátos bölcsességgel. Alkoholista, napról napra élő, kompromisszumokat nem ismerő életmódja miatt sokan rajongtak – és rajonganak – érte, de ő köszönte, nem kért belőle, sőt, ha lehetett, kerülte a rajongóit (kivéve, ha azok nők voltak), az embereket, és főleg az írókat. Így az ő arcképe még véletlenül sem került fel műanyag poharakra, mint például Hemingwayé, a Key West-i Sloppy Joe’s kocsma legkedveltebb törzsvendégéé. Charles Bukowski kívülálló volt és az is maradt.

A Charles Bukowski-életműsorozat legújabb darabja egy novelláskötet, aminek csak egyik nagy előnye, hogy ezúttal egy helyett huszonkilenc történetet kapunk az embertől, aki általában csak onnan tudta, milyen nap van, hogy lement az újságoshoz, és megnézte. A semmitől délre újabb bepillantást enged a 20. század egyik legnagyobb írójának életébe, amit – bár messziről úgy tűnhet – élni sem lehetett könnyű, hát még megírni. Hát még így.Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
A könyvről megjelent kritikák
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.

„Bárki megmondja, nem vagyok túl kedves ember. A fogalmat se ismerem. Mindig is a gazembereket, a törvényenkívülieket, a szemétládákat bírtam. Nem szeretem a frissen borotvált, nyakkendős fiúkat, akiknek rendes állásuk van. A mindenre elszánt férfiakat kedvelem a törött fogukkal, meggyötört elméjükkel és göröngyös életútjukkal. Számomra ők érdekesek. Tele vannak meglepetéssel és robbanással. A rossz nőcskéket is kedvelem, a részegen káromkodó kurvákat, kinyúlt harisnyájukkal, elkenődött sminkjükkel. Engem sokkal jobban izgatnak a perverzek, mint a szentek. El tudok üldögélni nyugodtan egy csövessel, mert én is az vagyok. Nem bírom a törvényeket, az erkölcsöket, a vallásokat, a szabályokat. Nem szeretem, hogy a társadalom formálni akar.”