Újdonságok hírcsatorna
Cartaphilus Könyvkiadó

Halállal lakoljanak? - A homoszexuális ember és a kereszténység - BIRTALAN Balázs

BIRTALAN Balázs

Halállal lakoljanak? - A homoszexuális ember és a kereszténység

Eredeti cím: -
Fordította: -

Kategória: vallás, filozófia
Terjedelem: 219 oldal
Ár: 1200 Ft
ISBN-szám: 963-85486-4-9
Kiadás éve: 1997

Épp most kelt el az utolsó példány.


Fülszöveg:

A gyakorlat azt mutatja, hogy a homoszexuálisok nagyobb részben kicsapongók, nem élnek monogám kapcsolatban, antiklerikálisok. Elenyésző a kivétel.
Sajnos ez így van. De ha valami nem jól működik, nem jelenti azt, hogy alapvetően hibás. A tevékenységében rossz nem azonos a létében rosszal. Megfelelő példáért csak a középkori Egyház túlkapásaihoz kell visszamennünk. Az Egyház akkor is szent volt, Krisztus Teste volt — csak kevés látszott ebből. A megtisztítás a Tridenti Zsinaton kezdődött, és az I., majd a II. Vatikáni Zsinaton keresztül napjainkig tart. A melegek elítélése helyett tegyük fel a kérdést: miért ilyen sötét a helyzet?
A homoszexuálisok Egyházban, társadalomban kialakult helyzetéről e könyv első oldalain beszéltünk. Az elszenvedett megkülönböztetések, üldöztetések, megalázások az égbe kiáltanak. A rejtőzködés, gerjesztett bűntudat idővel agressziót szül. A melegek idegen testként érzik magukat az Egyházban, s a kereszténységben legtöbbjük jobbára csak ordító, de már fogatlan oroszlánt lát.
Jézus mondott egy példabeszédet az elveszett bárányról. Ez nem úgy hangzott, hogy „ment mendegélt a kis barika, amíg vissza nem talált a nyájhoz”... A kegyelem eszközei az Egyház kezében vannak. Neki kell lépni a homoszexuálisok felé.
Visszhang
(olvasói vélemények)
Beleolvasok!
(letölthető )
  • Nincs feltöltött részlet.
  • Nincs előszó.
  • Nincs utószó.
A könyvről megjelent kritikák
  • Nincs feltöltve.
Ajánlott linkek
  • Nincs feltöltött link.